Vágólapra másolva!
A L'Equipe című francia sportlap információi szerint többek között a két magyar Bajnokok Ligája-negyeddöntős sztárcsapat, a Telekom Veszprém és a Pick Szeged is szívesen leigazolná a nyáron az olimpiai bajnok francia szélsőt, Hugo Descat-t.

A 29 éves szélsőnek jelenlegi klubja, a Montpellier is tett ajánlatot, ő azonban, mint azt Julien Deljarry, a klub elnöke elmondta "nem elégedett vele". Ezt hallva számos neves klub jelezte, hogy szívesen látná soraiban villámgyors, biztoskezű heteslövőnek számító szélsőt, így a német Flensburg és Füchse Berlin mellett a Pick Szeged és a Telekom Veszprém is képben van.

Hugo Descat bármelyik csapat számára nagy fogás lenne Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Olyannyira, hogy a L'Equipe szerint a bakonyi klub ajánlata tűni eddig a legjobbnak, ráadásul, mint a lap megjegyzi, míg a Montpellier jövő évi BL-indulása erősen kétséges, addig a Veszprém részvétele borítékolható. Ugyanígy az sem elhanyagolható, hogy a szintén nyáron Veszprémbe érkező izlandi Bjarki Már Elíssonnal igen hatékony balszélső párost alkotnának.

Azonban, mint azt a francia sportlap írja, a klubváltást még korai lenne tényként kezelni, Descat ugyanis nagyon hálás a Montpellier-nek, amiért 2019-ben szerződést ajánlott neki, miután elhagyta a Dinamo Bucuresti csapatát.