Vágólapra másolva!
A hétvégén lejátszott magyar bajnoki rangadó után szerda este ismét egymás ellen játszik a Sopron Basket és a DVTK HUN-Therm női kosárlabda-csapata, de immár az Euroligában csap össze Gáspár Dávid és Völgyi Péter együttese. Ez sporttörténelmi meccs lesz, mert ebben az elitsorozatban még soha nem csapott össze egymással két magyar csapat.

Szerdán 18 órától az Euroliga 3. fordulójában a Sopron Basket magyar rangadón a DVTK HUN-Therm együttesét látja vendégül. A múlt héten a magyar bajnokságban találkozott egymással a két csapat.

A soproniak 74-51-es győzelmével zárult találkozón a magyar bajnoki címvédő, az Euroliga-győzese 48 százalékos mezőnymutatóval, 16 gólpasszal és 12 szerzett labdával zárt a Novomatic Arénában.

A soproniak új igazolása, Brittney Sykes remekül beilleszkedett a csapatba, az amerikai hátvéd stílusa jól passzol a rutinos és fáradhatatlan Fegyverneky Zsófia és a posztján klasszisteljesítményt nyújtó Jelena Brooks játékához. A fiatalabb játékosok is egyre jobban megfelelnek az elvárásoknak, és már bizonyos szerepköröket sikeresen el tudnak látni a mérkőzéseken.

Skyes remekül beilleszkedett Forrás: FIBA hivatalos oldala

Az ausztrál Alice Kunek teljesítménye azonban még mindig nagyon hullámzó, és a szerb Dragana Sztankovics is egyelőre adós maradt még a jó játékkal az utóbbi mérkőzéseken. Az ausztrál center, Ezi Magbegor már ígéretesebben mozog a festéken belül, de a soproniak magasemberének szoknia kell az új környezetet.

A soproniaknál mindig jó a hangulat a meccsek előtt Forrás: FIBA hivatalos oldala

Czukor Dalma is nagyon várja már a találkozót, és főleg védekezésben és lepattanózásban akar majd segítségére lenni a bajnoki címvédő Sopronnak.

A Diósgyőr elleni mérkőzés utáni vezetőedzői értékelésben is elhangzott: nem szabad, hogy a soproniakat elaltassa a nagy különbségű siker. Laczka Miklós, a soproniak másodedzője szerint sem szabad elbízniuk magukat:

- árulta el a magyar bajnoki címvédő csapat másodedzője.

A Diósgyőr a belga Mechelen elleni győzelem után sima vereséget szenvedett Sopronban,

és a borsodiakon egyre jobban érezhető a kettős terhelés.

Völgyi Péter csapatában Milica Jovanovic kiesése után fontos szerep hárulhat a támadásban egyre nagyobb szerepet betöltő irányítóra, Arella Guirantesre.

Arella Guirantesen nagy lesz a felelősség Forrás: FIBA hivatalos oldala

A Bernáth Réka, Kányási Veronika, és Niha Aho hármastól is sokkal ponterősebb játék kell majd, ha a Diósgyőr szorossá akarja tenni a végjátékot az Euroliga-győztes Sopron otthonában.

- mondta el a mérkőzés előtt a borsodi csapat edzője, Völgyi Péter.

- fejezte be Völgyi Péter.