Négy gólt ütött a magyar játékos a női NHL All Star-gáláján

Premier Hockey Federation 2023 All-Star Show Case GettyImageRank3 People Crowd of People Canada Ontario - Canada Toronto Winter Sport Color Image Saluting Blocked Terms Photography 94 Former Team World Hockey Match - Sport Fanni Gasparics Mattamy Athletic
TORONTO, CANADA - JANUARY 29: Fanni Gasparics #94 of Team World salutes the crowd as she is introduced prior to a game against Team Canada during the Premier Hockey Federation 2023 All-Star Show Case at Mattamy Athletic Centre on January 29, 2023 in Toronto, Ontario, Canada. Chris Tanouye/Getty Images/AFP (Photo by Chris Tanouye / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Garát-Gasparics Fanni számára örök élmény marad a tengerentúli női profi jégkorongliga (PHF) All Star-gálája, amelyen négy gólt is ütött, és nem sok választotta el attól, hogy ő legyen a torontói rendezvény legértékesebb játékosa.

A gálára két magyar válogatott hokis, Garát-Gasparics és torontói születésű Taylor Baker is meghívót kapott, mindketten a világválogatott színeiben léptek jégre.

"Nagyon izgalmas volt minden, onnantól kezdve, hogy két hete meghívtak minket. Minitorna keretében csapott össze a kanadai, az amerikai és a világválogatott. Az összecsapások 14 percesek voltak, én az amerikaiak ellen mesterhármast értem el, a szervezők megígérték, hogy annak a meccsnek a korongját elküldik majd nekem emlékbe. A másik találkozót is megnyertük, így - ahogy az edzőnk is kiemelte - végre nem USA-Kanada döntőt játszanak. A fináléba kerültünk, ott is betaláltam még egyszer, de sajnos akkor kikaptunk." - mondta az MTI-nek Garát-Gasparics. A legjobbnak végül a győztes kanadai együttesben szereplő Loren Gabelt választották.

A magyar csatár kiemelte, hogy örök élmény marad számára a gála. Neki ez már a harmadik volt, korábban kétszer az orosz liga All Star-rendezvényén léphetett fel, és azok minden pillanatára is emlékszik.

Gasparics Fanni a Kanada elleni meccsen Torontóban Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Chris Tanouye

"Itt Torontóban mindenki megkapta a meccseken viselt egyik mezét, a másikat aláírva visszaadtuk, és azokat majd jótékonysági célra elárverezik.

Óriási élmény volt, sok-sok interjút adtam, voltunk a Hírességek Csarnokában is, ahol egy ünnepi est keretében mindenkit köszöntöttek, bemutattak" - tette hozzá Garát-Gasparics.

Elmondta még, hogy egyetlen közös edzés volt a csapattársakkal, akik hat nemzetből érkeztek, nagyon komolyan vették a tornát, és úgy sikerült döntőt vívniuk, hogy közülük senkinek nincs olimpiai vagy világbajnoki aranyérme, szemben a másik két riválissal.

Az East Rutherford-i Metropolitan Riveterst erősítő Garát-Gasparics jövő hétfőn utazik haza, azon a héten a válogatottal szerepel nemzetközi tornán Budapesten, aztán pedig áprilisban következhet az elitvilágbajnokság, ahol a cél a legjobb nyolc közé jutás.