A világbajnokság miatt kihagyja a hétéves kisfia temetését az olimpiai bajnok sportoló

RugbyU Horizontal
Fiji's left wing Semi Radradra (R) and Fiji's inside centre Josua Tuisova (L) stand during the national anthems ahead of the France 2023 Rugby World Cup Pool C match between Australia and Fiji at Stade Geoffroy-Guichard in Saint-Etienne, south-eastern France on September 17, 2023. (Photo by Francis BOMPARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Szörnyű tragédia érte Josua Tuisovát, aki a franciaországi rögbi-világbajnokság közben tudta meg, hogy meghalt a súlyos betegségben szenvedő, hétéves kisfia, Tito. A fidzsi sportoló úgy döntött, nem megy haza a temetésre, hanem Franciaországban marad, hogy segítse a válogatottját.

A 2016-os olimpián hetes rögbiben olimpiai bajnok sportoló

néhány órával azelőtt értesült gyermeke haláláról, hogy a Fidzsi-szigetek múlt szombaton legyőzte Georgia válogatottját.

Tuisova is játszott a mérkőzésen, majd a gyász közben úgy döntött, továbbra is marad Franciaországban, hogy támogassa a válogatottját a világbajnokságon.

Legközelebb vasárnap, a csoportkör utolsó fordulójában Portugália ellen játszik a Fidzsi-szigetek, az óceániai együttesnek pontot kell szerezni a továbbjutáshoz.

Helyi sajtóhírek szerint végül a sportoló helyett az édesapja végzi majd el a temetési előkészületeket Votua városában.

Forrás