Megint nem sikerült a bravúr a Falcónak a kosárlabda-BL-ben

PERL Zoltán, Falco KC, Szombathely
Szombathely, 2023. november 21. Perl Zoltán, a Falco KC Szombathely (j) és Leonidasz Kaszelakisz, a Periszteri játékosa a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában játszott Falco KC Szombathely – Periszteri mérkőzésen a szombathelyi Aréna Savaria sportcsarnokban 2023. november 21-én. MTI/Katona Tibor
Vágólapra másolva!
A Falco KC hazai pályán kikapott a görög Periszteritől kedden a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, ezzel 1/3-ra rontotta győzelmi mérlegét.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, A csoport:
Falco KC Szombathely-Periszteri (görög) 87-90 (18-25, 20-29, 20-18, 29-18)
a Falco legjobb dobói: Perl 31 pont, Barac 17, Tiby 10

A magyar bajnok a spanyol Malagától elszenvedett hazai vereséggel kezdte szereplését a BL-ben, majd a Periszteri vendégeként is kikapott, két hete viszont megszerezte első sikerét Le Mans-ban.
A keddi folytatásban -

melyre felépült sérüléséből a válogatott Benke Szilárd

- az NB I-ben 7/1-es mérleggel második helyezett vasiak a szintén 1/2-es BL-mérleggel álló Periszterit fogadták.

A szombathelyi drukkerek ezúttal is kitettek magukért Forrás: MTI/Katona Tibor

A nyitónegyedben az ellenfél vezetett, a legnagyobb különbség 16-25-nél alakult ki, a hazaiaknál főként Matt Tiby volt elemében. A folytatásban 17 ponttal elhúzott az athéni agglomerációhoz tartozó görög csapat, a magyar válogatott alapembere,

Perl Zoltán hiába érte el a nagyszünetig a 17 pontot,

húsz perc után 38-54 volt az állás.

Milos Konakov vezetőedző tanítványai térfélcsere után sem tudtak felzárkózni, mivel a 35. percben Perlen és Tibyn kívül a többiek még mindig csak legfeljebb öt pontig jutottak.

Milos Konakov, a Falco KC Szombathely vezetőedzője nem találta a görögök elleni siker kulcsát Forrás: MTI/Katona Tibor

Huszonegy pontos hátrányban (51-72) már elúszni látszott a meccs, a rivális a házigazdákhoz képest csaknem kétszer annyi triplát dobott, illetve lepattanót szedett.

A megnyert harmadik negyed azonban lendületet adott a Falcónak, amely nagy hajrát nyitott, és a horvát Boris Barac kosaraival a 36. percben hat pontra felzárkózott (73-79). A hetedik hazai hármas 80-84-re módosította az állást,

Pongó Marcell triplájával 12 másodperccel a vége előtt 87-90-et mutatott az eredményjelző,

a hajrában viszont már nem született több kosár. A meccs legeredményesebb játékosa Perl Zoltán lett 31 ponttal.

Perl Zoltán (9) hiába játszott szenzációsan, ez is kevés volt a Falco győzelméhez Forrás: MTI/Katona Tibor

A mérlegüket 1/3-ra rontó szombathelyiek tehát másodszor is kikaptak a görögöktől, ami kedvezőtlen lehet számukra az egymás elleni összevetésben a végelszámolásnál.

A Falco a következő fordulóban, december 6-án a veretlenül éllovas Malaga csarnokában lép pályára. A csoportgyőztesek közvetlenül a 16 közé jutnak, míg a másodikok és harmadikok januárban úgynevezett play-in tornát vívnak párokba rendezve, az egyik fél második sikeréig.