Vágólapra másolva!
A dán válogatott 26-24-re legyőzte a montenegrói csapatot a norvég-dán-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajokság második szerdai negyeddöntőjében, Herningben. 

A 4-2-es hazai rajt után fordított a rivális, majd 7-7-ig felváltva vezettek a felek, innen viszont a dánok irányították a játékot, és ők vonultak el háromgólos előnnyel pihenőre. A folytatásban már héttel is elhúztak a többek között két győri játékossal, a kapus Sandra Tofttal és a balátlövő Line Haugsteddel felálló északiak (21-14), ám a vendégek megkezdték a felzárkózást, feljöttek két gólra, végül azonban nem tudtak bravúrt véghez vinni.

Dánia is négy között a kézi-vb-n Forrás: AFP/Bo Amstrup

A tavalyi Eb-n ezüstérmes, két éve vb-harmadik dánok a pénteki herningi elődöntőben a világ- és Európa-bajnoki címvédő norvégokkal találkoznak.

A svéd válogatott könnyedén, 27-20-ra legyőzte a német csapatot. Az északiak alaposan bekezdtek, 11-3-ra elléptek, majd a szünetre kétszámjegyű előnyt alakítottak ki. A folytatásban sem változott a kép, a németek alárendelt szerepet játszottak.

A svédeknél a Győr beállója, Linn Blohm ötször, a németek ferencvárosi balátlövője, Emily Bölk egyszer volt eredményes.

A svédek a pénteki elődöntőben a jövő évi ötkarikás játékokon otthon szereplő, egyben olimpiai címvédő, két éve vb-második franciákkal találkoznak.

Eredmények, negyeddöntő (Herning):
Dánia-Montenegró 26-24 (13-10)
Svédország-Németország 27-20 (16-6)