Vágólapra másolva!
Ami Izlandnak élet-halál meccs, az a magyaroknak csak egy csoportmérkőzés - ezzel a mondattal össze is foglaltuk a kedd este 20.30-kor kezdődő Magyarország-Izland férfi kézilabda Eb-mérkőzést. Az izlandi csapatnak ez az utolsó lehetősége arra, hogy ne maradjon le a párizsi olimpiára tartó vonatról. A magyarok nyugodtan, az ellenfél felajzva készül a mérkőzésre amelyet a müncheni Olympiahalléban rendeznek meg.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Münchenből

Bánhidi Bence a középpontban

A vasmarkú hatalmas, izmos vonalember.

Így jellemezte az egyik izlandi internetes újság a magyar csapat beállóját, Bánhidi Bencét, akitől - s ebben nincs semmi túlzás - rettegnek az izlandiak. Van miért félniük. Bánhidi a szerbek ellen tényleg világklasszis teljesítménnyel rukkolt elő, a 9 dobott gól önmagáért beszél. Csakhogy sokan elfelejtik, hogy a csapat segítsége nélkül ez a 9 gól sosem született volna meg. Öröm volt nézni azokat az álompasszokat, amelyeket vagy Bodó, Rosta Miklós vagy éppen Fazekas Gergő varázsolt a szegedi óriás kezébe. Ezek a játékkapcsolatok is jól megmutatták, hol tart most a csapat, az Izland elleni meccs pedig igazi fokmérő lehet kedden este Münchenben.

Bánhidi Bence (j) és a szerb Mijajlo Marsenic a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Szerbia - Magyarország mérkőzésén a müncheni Olympiahalléban Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Czeglédi Zsolt

A skandináv együttes játékosai egytől-egyig jól ismert nevek, szinte minden poszton klasszisok. Éppen ezért érthetetlen az a teljesítmény, amit eddig láttunk tőlük. Szerbia ellen csak az ellenfél rutintalanságának volt köszönhető, hogy Izland nem kapott ki, Montenegró szintén ostoba módon ment bele az izlandiak elleni meccs végjátékába, mert egy rossz csere miatt kerültek hátrányba akkor, amikor a vezetésért támadhattak.

Aron Pálmarsson így beszélt Bánhidi Bencéről:

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy pillanatra is kihagyjon a figyelmünk és van egy módszerünk arra, amivel meg tudjuk akadályozni a gólszerzését."

Bánhidi Bence góljaira kedden este is nagy szükség lesz Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marco Wolf

Az izlandi így folytatta: "Jobbak voltunk Montenegró ellen a második meccsen, mint a Szerbia elleni első találkozón.

Ímir Örn Gíslason szintén Bánhidi Bencéről beszélt: "Szórakoztató lesz vele szembenézni, és ez egy nagy kihívás.

Ne vágják le az izlandiak farkát

Érdekesen nyilatkozott az idén nyáron Szegedre igazoló Janus Daði Smárason. Ezt mondta:

Kedden bizosan nyerni fogunk."

Az izlandi csapat tehát kellő óvatossággal áll neki a kedd esti találkozónak. A magyarok sokkal nyugodtabban készülhetnek, mert az eredménytől függetlenül a mieink már biztosan bent vannak a legjobb 12 között. Persze nagyon jó lenne, ha egy újabb győzelemmel pontokat is vinnénk magunkkal a kölni folytatásra.

A Magyarország-Izland férfi kézilabda Eb-mérkőzésről, amely kedden este 20.30-kor kezdődik az Origo a helyszínről számol be.