Társoldalunk:

Százszázalékos a Tampa Bay

Kurta fennállása során még sohasem állt ilyen jól a Tampa Bay Lightning csapata. A floridai hokicsapat a St. Pete Times Forum 14974 nézője előtt gólzivataros meccsen 8-5-re verte az Atlanta Thrashers együttesét, ezzel három győzelemmel nyitotta a szezont. Szombaton este a szintén remekült rajtoló Pittsburgh Penguins otthonába utazik a gárda, egy igazi tesztre. Ha ezen is átmegy a csapat, akkor olyasmiről álmodozhatnak a játékosok, amiről 1996 óta egyszer sem: a playoffba jutásról.

Pedig rosszul indult a mérkőzés: Patrik Stefan két góljának köszönhetően 3-1-re elhúzott a georgiai vendégcsapat. Az elmúlt évad két legjobb újonca, Dan Heatley és Ilja Kovalcsuk fickándozott a vendégeknél, de aztán jött Vincent Lecavalier, a házigazdák 22 éves, óriás termetű csapatkapitánya, és 76 másodperc leforgása alatt kétszer maga is betalált.

Az ötödik idényét taposó Lecavalier aztán megcsinálta a "Gordie Howe-mesterhármast": ütött gólt, adott gólpasszt és verekedett is. Howe, minden idők egyik legnagyobb hokisa rettegett bunyós volt, egyetlen alkalmat sem mulasztott el, hogy bemutassa verekedő tudományát.

Anaheimben a két világsztár, Paul Kariya és Todd Bertuzzi duplázott, ők alakították ki a 2-2-es végeredményt.

A New Jersey a magára talált Patrik Elias góljának köszönhetően javított eddigi szerény mérlegén.

Eredmények:
Tampa Bay Lightning - Atlanta Thrashers 8-5 (1-3, 4-0, 3-2)
gól:
Lecavalier 2, Taylor 2, Boyle, Fegyotyenko, Prospal, St. Louis, illetve Stefan 2, McEachern, Heatley, Kovalcsuk

New Jersey Devils - Nashville Predators 3-2 (0-1, 2-1, 0-1, 1-0) - hosszabbítás után
gól:
Brylin, Elias, White, ill. Johansson, Hall

Anaheim Mighty Ducks - Vancouver Canucks 2-2 (1-1, 1-0, 0-1)
gól:
Kariya 2, ill. Bertuzzi 2

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK