Társoldalunk:

Elvették a magyarok gyógyszereit, szanaszét dobálták a cuccaikat

2016.06.14. 10:04

A franciaországi Európa-bajnokságra tartó magyar labdarúgó-szurkolók - egyik utazásszervezőjük szerint - semmilyen törvényellenes cselekményben nem vettek részt, és amikor Milánó közelében hétfőn megállították őket, akkor ők szenvedtek el jogsértéseket.

Poszpischek Tamás kedden a Facebook-oldalán azt írta: senki ne üljön fel semmilyen álhírnek, csúsztatásnak vagy esetleg dezinformációnak.

"A magyar szurkolók semmilyen törvényellenes cselekményben nem vettek részt az Eb-re való utazásuk során, mégis fölösleges vegzatúrában volt részünk Olaszországban, ahol pirotechnikát és alkoholt vettek el tőlünk, ezenkívül még élelmiszert és gyógyszert is" - írta. Hozzátette: táskáikat, bőröndjeiket nélkülük nyitották fel, és indok nélkül mindenüket szanaszét dobálták.

Forrás: Facebook/Poszpischek Tamás

"Egyértelmű, hogy emberi jogsértéseket mi szenvedtünk el az olasz hatóság részéről, amit mi méltósággal elviseltünk" - fogalmazott Poszpischek, akinek kedden délelőtt még elérhető volt a Facebook-fiókja, délután azonban már nem lehetett rákeresni.

Az olasz hatóságok Milánó közelében állították meg a magyar szurkolók buszait, mert állítólag előzőleg egy Velence környéki benzinkútról többen fizetés nélkül távoztak. A milánói ellenőrzés csaknem három órán át tartott, majd mindenki folytathatta az útját.

A magyar válogatott Ausztria ellen Bordeaux-ban lép pályára ma 18 órakor az F csoport első fordulójában.