Vágólapra másolva!

Karatékák a Körcsarnokban

A Körcsarnokban június 9-én rendezendő kyokushin karate Eb előtt a hazai versenyzők számára a főpróba a szombati országos bajnokság.

A kyokushin karatésok nemzetközi versenynaptárában Magyarország egyre inkább állandósítja a helyét, amit az is jelez, hogy az elmúlt évi nagysikerű budapesti, SAP-csarnokbeli világkupa után a Körcsarnokban június 9-én Európa-bajnokságot rendezünk. A hazai karatékák számára az idevezető út jelentősebb mérföldköve a szombati országos bajnokság lesz, ugyancsak a Körcsarnokban.

Az ob-n férfi és női kategóriában is a kyokushin kumite szabályai szerint, azaz teljes KO-erejű küzdelemben mérik össze tudásukat az indulók, az előzetes nevezések alapján 30 egyesület 120 versenyzője. A súlycsoportok, férfiak: 70 kg, 80 kg, +80 kg; nők: 50 kg, 60 kg, +60 kg. A bajnokságon még további két versenyszámban hirdetnek bajnokokat, férfi és női formagyakorlatban, az úgynevezett "katában".

Az esélyesek köre meglehetősen széles, hiszen a kyokushin karatéban a magyar versenyzők a nemzetközi elitbe tartoznak. Bár a női nemzetközi mezőny egyik legnagyobb alakja, Sztankó Rita a tavalyi világkupa megnyerése után visszavonult, így is főleg a hölgyeknél kedvező az összkép. Ezt alátámasztja, hogy az Európa-bajnok Motzer Melinda (60 kg) és a világkupa-győztes Szövetes Veronika (+60 kg) a sportág őshazájának számító Japánból kapott névre szóló meghívást egy rangos versenyre; s Török Dániel (+80) is utazhat egy másik, Fukuokában rendezendő, átszámítva tízmillió forint összdíjazású tornára. Addig is azonban szombaton mindhármuknak a Körcsarnokban is lesz "fellépése".

Az országos bajnokság (március 23., szombat) programja:
11.00: kata selejtezők
13.00: ünnepélyes megnyitó, majd kata döntők
13.30: kumite selejtezők, bemutatók
19.00: kumite döntők, eredményhirdetés

Fábik Tibor

Ajánlat:

kyokushin.hu