Vágólapra másolva!
A férfiak versenyében a BHSE, a nők között az Alba Volán A csapata szerezte meg a győzelmet az öttusázók budapesti váltó országos bajnokságán, amelyen a két mezőnyben összesen hat külföldi együttes is indult.

Mindkét nem küzdelmében a papírforma igazolódott, a Balogh Gábor, Kállai Ákos, Marosi Ádám, valamint a Vörös Zsuzsanna, Szatmári Adrienn, Pál Rita összeállítású alakulat ugyanis egyértelműen a legerősebbnek számított.

A nők hivatalos végeredményére azonban jócskán várni kellett, mivel Vörös Zsuzsanna az előírtnál egy körrel többet futott - nem váltották le -, a plusszidővel pedig csökkent a fehérváriak pontjainak száma, ráadásul 40 pontos büntetést is kaptak a szabálytalanság miatt. Négy ponttal így éppen a BHSE együttese mögé kerültek, de óvtak, aminek pedig a versenybíróság helyt adott, s végül - a büntetést törölve - a pályán elért eredményt véglegesítette.

A sportág képviselői most használták először élesben az Olimpiai Csarnokban kialakított, kedden avatott, 16 állásos új lőteret.

Eredmények, váltó ob:
férfiak:
1. BHSE (Balogh Gábor, Kállai Ákos, Marosi Ádám) 5640 pont
2. ÚTE (Fülep Sándor, Tibolya Péter, Németh Róbert) 5528
3. Alba Volán (Horváth Viktor, Nagy Csaba, Pataki Máté) 3960
nők:
1. Alba Volán "A" (Vörös Zsuzsanna, Szatmári Adrienn, Pál Rita) 5136 pont
2. BHSE (Füri Csilla, Partics Katalin, Hidvégi Ildikó) 5100
3. Alba Volán "B" (Máthé Vivien, Prill Katalin, Béndek Adrienn) 4492

A fedett pályás idénynyitó viadal pénteken a férfiak egyéni versenyének selejtezőjével folytatódik.