Vágólapra másolva!
A dán CSC együttese nyerte meg a 35 km-es csapat időfutamot, a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 5. szakaszát, összetettben pedig az ukrán Szergej Goncsar átvette a vezetést a német Stefan Schumachertől.

A többek között a favoritnak tartott Ivan Bassót is foglalkoztató CSC a kitűnő időfutamosokat soraiban tudó T-Mobile-lal vívott óriási csatát, s végül minimális előnnyel, egy másodperccel előzte meg riválisát. Összetettben azonban a német csapat tagja, Goncsar került az élre, mivel a két együttesből a csütörtöki etap előtt ő állt a legjobban. Schumacher azért vesztette el a rózsaszín trikót, mert klubja több mint egyperces hátránnyal, hatodikként kerekezett át a célvonalon.

A nagy esélyesek közül Basso nagyon jól járt, hiszen feljött az ötödik helyre, de a csapat időfutamon a Discovery Channellel harmadik, címvédő Paolo Savoldelli sem panaszkodhat, mivel mindössze 9 másodperccel marad el Bassótól. Ugyanakkor a 2004-ben győztes Damiano Cunego csapata több mint egy, a kétszeres bajnok (2001, 2003) Gilberto Simoni együttese pedig majdnem másfél percet "kapott" a CSC-től a csütörtöki etapon.

Eredmények, 5. szakasz, Piacenza-Cremona, 35 km, csapat időfutam:
1. CSC (dán) 36:56 perc (átlagsebesség: 56,859 km/h)
2. T-Mobile (német) 1 mp hátrány
3. Discovery Channel (amerikai) 39 mp h.

Az összetettben (rózsaszín trikó):
1. Szergej Goncsar (ukrán, T-Mobile) 15:30:23 ó
2. Jens Voigt (német, CSC) 6 mp hátrány
3. Michael Rogers (ausztrál, T-Mobile) azonos idővel
...5. Ivan Basso (olasz, CSC) 11 mp h.
6. Paolo Savoldelli (olasz, Discovery Channel) 20 mp h.
...25. Damiano Cunego (olasz, Lampre) 1:17 p h.
26. Jan Ullrich (német, T-Mobile) 1:20 p h.
...52. Gilberto Simoni (olasz, Saunier Duval) 1:56 p h.