Vágólapra másolva!
Az olimpiai és világbajnok Kovács Antal csapata, a házigazda UR Flachgau nyerte meg az osztrák cselgáncs Bundesliga négyes döntőjét. "Atom Anti" és társai teltházat jelentő 1500 néző előtt előbb a négy között 9-5-re verték a Wimpassingot, majd a fináléban 10-3-ra a Mühlviertert. A 100 kg-ban szereplő - és a nemzetközi porondtól tavaly elköszönt - magyar légiós két győzelemmel járult hozzá a címvédéshez.

"Paksi csapattársaim, Bor Barna és Braun Ákos a hosszú brazíliai út után nem voltak olyan állapotban, hogy részt vehessenek a négyes döntőn, de azért így is volt minden csapatban magyar. A Wimpassingban Neu Gabi ellenünk is remekelt, egy szép nagybelső horoggal nyerte a meccsét. A Judozentrum Innsbruckba a sok hiányzó miatt kénytelen volt Kosztolánczy Gyuri is beszállni, de ki is tett magáért, szép ipponnal győzött. Tatamira lépett még az osztrák-magyar kettős állampolgárságú Havasi Péter is, aki annak ellenére, hogy még nálam is idősebb, nagyon jól mozog a tatamin" - mondta a judoinfo.hu szaklapnak a 34 éves kiválóság.

A Salzburger Nachrichten tudósítása szerint az 1992-es barcelonai bajnok Kovács Antal csúcsformában van, és játszva ott lehetne a 2008-as pekingi játékokon is.

"Biztosan azért írtak ilyeneket, mert rúgtam egy jó nagy combot. Azért nem kell mindent komolyan venni" - kommentálta mindezt az érintett.