Vágólapra másolva!
Könnyen lehet, hogy kihagyja a márciusi világbajnokságot a hétvégi drezdai világkupa-versenyen kéztörést szenvedő olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang.

A Phjongcshangban aranyérmes váltó legfiatalabb tagja pénteken, a drezdai világkupa-verseny egyik előfutamában egy ütközést követően olyan szerencsétlenül esett, hogy a bal kézfejében három csont eltört. Hétfőn megműtötték, hat csavarral rögzítették a csontokat, és az orvosok legalább tíznapos szigorú pihenőt írtak elő Liu Shaoangnak.

De nem kizárt, hogy ennél is hosszabb lesz a kihagyás, és még az is lehet, hogy Ádó nem indulhat a szezon utolsó versenyén, a március 8-10. közötti szófiai világbajnokságon. Az orvosok legalábbis ezt tanácsolják.

„A műtétre szükség volt, Shaoang kezébe hat csavar került. Ezek évekig, akár a sportpályafutása végéig benne maradhatnak, de ha idővel zavarja őt, akkor el lehet távolítani azokat a kezéből. Akár egyesével, akár az összeset egyszerre – mondta el Dr. Tállay András, a válogatott orvosa. – A törés gyógyulási ideje hat hét, és mivel kontakt sportágról van szó, nem zárható ki, hogy újabb nagy ütést kapjon a sportoló a jégen. Emellett pedig egy világbajnokságra fel is kell készülni,

ám a döntést nem mi, hanem a versenyző és az edzők hozzák meg."

Ez bizony nem nézett ki valami jól Forrás: MOKSZ

Utóbbiak közül Bánhidy Ákos, a válogatott edzője és menedzsere leszögezte,

ilyen helyzetben egyértelműen az orvosi szakvélemény az első:

ha az orvosok úgy gondolják, hogy a kockázati tényező átlépi azt a határt, amellyel már veszélyeztetik egy versenyző egészségét, nincs is miről beszélni.

„Nem szabad kockáztatni. Nemcsak Ádó kapcsán, másnál sem – jelentette ki Bánhidi Ákos, aki a válogatott tagjaival már Torinóban, a szezon utolsó vk-versenyének a helyszínén tartózkodik. –Tállay doktorban megbízunk mindannyian. (...) Haza kell mennem, nyugodtan értékelni a helyzetet, és szeretnék személyesen beszélni Shaoanggal és az orvosokkal is.