Megvédte világbajnoki címét a kick-boxos Rákóczi Renáta

Megvédte világbajnoki címét a kick-boxos Rákóczi Renáta
Vágólapra másolva!
Sikerrel védte meg profi kick-box világbajnoki címét Rákóczi Renáta. A magyar klasszis a budapesti TEK Gálán a WAKO világszervezet profi full-contact világbajnoki övéért rendezett mérkőzésen legyőzte az ukrán Antonina Oszeckát – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A 32 éves kick-boxos 2018 szeptemberében, Norvégiában sporttörténelmi világbajnoki címet nyert el, amikor legyőzte a hazaiak kiválóságát, Kristin Vollstadtot. A WAKO égisze alatt ugyanis az volt az első profi összecsapás, amikor nők 12 menetes mérkőzést vívtak.

Megvédte világbajnoki címét a kick-boxos Rákóczi Renáta Forrás: Magyar Kick-box Szakszövetség

Azóta a TV2 extrémsport reality-jét, az Exatlon Hungary-t is megjárta Rákóczi Renáta, aki a televíziós kitérőt követően az elmúlt hónapokban gőzerővel készült a mostani csatára.

A szombaton a BOK Sportcsarnokban megrendezett TEK Gála keretein belül – több más szuper fight mérkőzéssel együtt – lebonyolított női 55 kg-os világbajnoki döntőben a Titán SE sportolója gyakorlatilag minden menetben felülmúlta az ukrán Oszeckát, akinek az ütések következtében annyira feldagadt az arccsontja, hogy a tizedik menetben az orvos nem engedélyezte a folytatást – ezzel Juhász Gábor tanítványa megőrizte világbajnoki övét.

„Nagyon boldog vagyok. Rengeteget készültem, az elmúlt tíz hetem erre ment rá, minden nap kettőt edzettem.

A mérkőzésen, úgy fogalmaznék, hogy a fej döntött, mentálisan sokkal erősebbnek éreztem magam, mint az ellenfelem.

Rákóczi Renáta gyönyörű rúgása Forrás: Magyar Kick-box Szakszövetsé

Menetenként folyamatosan őröltem fel az ukrán lányt, azt éreztem, hogy be tudom fejezni a meccset idő előtt.

Így aztán még igazából rá sem kapcsoltunk, a végén lett volna ugyanis még egy ritmusváltás, de nem ment végig a mérkőzés, aminek végül is nagyon örülök. Borzasztóan szeretek sok menetet bunyózni, nekem sokkal jobban fekszik ez, mint a rövid összecsapások, úgyhogy lesz még majd folytatás" – nyilatkozta Rákóczi Renáta.