Társoldalunk:

Tovább húzódik Andy Murray gyógyulása

2020.01.17. 10:30

A vártnál tovább tart a gyógyulása, ezért legkorábban márciusban teniszezik ismét a korábbi világelső Andy Murray.

A brit játékos tavaly év eleji csípőműtétjét követően júniusban tért vissza az ATP-körversenyre, majd októberben megnyerte az antwerpeni tornát. Ezt követően a novemberi Davis Kupán egy mérkőzést még játszott, ám sérülés miatt nem tudta befejezni a versenyt. 

Tovább csúszik Andy Murray visszatéréseForrás: AFP/Noel Celis

Akkor úgy tűnt, az idei évet egészségesen kezdi, ám az operációból adódó zúzódásai miatt előbb a Miamiba tervezett edzőtáborát, majd az ATP Kupa- és az Australian Open-szereplését is lemondta abban bízva, hogy februárban, Montpellier-ben ismét ütőt ragadhat.

"A csontsérülésem lassabban gyógyul, mint azt elsőre gondoltam, így sem a franciaországi versenyen, sem Rotterdamban nem tudok játszani februárban. Semmit nem szeretnék elsietni, hallgatni fogok a testemre és csak akkor lépek ismét pályára, ha eljön az ideje" - fogalmazott a 32 éves, háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Murray a BBC-nek.

A skót játékos a tavalyi ausztrál nyílt bajnokságon még azt mondta, folyamatos fájdalmai miatt visszavonul, de a második csípőműtétje után végül vissza tudott térni.