Áttörné a 400 méteres álomhatárt a világ egyik legjobb sprintere

Horizontal 400 METERS
Gold medallist South Africa's Wayde van Niekerk points to his new world record displayed on a board after the Men's 400m Final during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 14, 2016. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Wayde van Niekerk elsőként a világon szeretné 43 másodpercnél rövidebb idő alatt lefutni a 400 méteres távot.

A dél-afrikai atléta 43.03 másodperccel tartja a világcsúcsot, és - amint arról a BBC-nek nyilatkozott - elsődleges prioritás a számára, hogy a határt 43 másodperc alá vigye.

– jelentette ki.

A 28 éves futó a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián érte el világcsúcsát, majd 2017 októberében térdszalag-sérülést szenvedett, amikor hírességek részvételével rendezett bemutató rögbimérkőzésen lépett pályára Fokvárosban. Az olimpiai és kétszeres világbajnok sportoló bevallotta, hogy a szerencsétlen mozdulat után hetekig depressziós volt.

"Az első két hét nagyon nehéz volt, akadtak jelek, amelyek arra utaltak, hogy sötét zóna felé tartok. Össze kellett szednem magam, mert nem akartam oda kerülni"– tette hozzá.

Van Niekerk elismerte, hogy "a legrosszabb döntés", "hülye választás" volt, hogy részt vett a gálamérkőzésen az után, hogy előtte nyolc évig labdához sem ért.