Vágólapra másolva!
A rövidpályás gyorskorcsolyázó-válogatott szakvezetője, Bánhidi Ákos közel egy évvel ezelőtt került edzői pályafutása legnehezebb helyzetébe. Akkor Kínát sértő posztja után Burján Csabát a titkosszolgálat ügynökei kísérték ki a repülőtérre, az ázsiai országba való visszatérés lehetősége a mai napig tisztázatlan. Ezzel kapcsolatban Bánhidi többek között elmondta, hogy egy óra alatt hatezer halálos fenyegetést kaptak.

„Egy óra alatt hatezer halálos fenyegetést kaptunk" – mondta Bánhidi Ákos.

A rövidpályás gyorskorcsolyázó-válogatott szakvezetője nem tagadja, hogy bár sokan értettek egyet Burján Csaba véleményével, azonban ő volt az egyetlen, aki ezt le is írta – sajnos a legrosszabb helyen:

„azt mondtam Csabinak, legszívesebben megölnélek és megölelnélek egyszerre". Hozzátette, hogy Burján Csaba egészségéért is felelős volt, a sportoló nagy butaságot csinált.

Bánhidi Ákos, a magyar gyorskorcsolya-válogatott edzője féltette Burján Csabát Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Kínát sértő posztja után

Burján Csabát a titkosszolgálat ügynökei kísérték ki a repülőtérre, haza kellett menekíteni, az ázsiai országba való visszatérés lehetősége a mai napig tisztázatlan:

„ha szeretnénk, hogy Csabi a pekingi olimpiára kapjon vízumot, akkor ahhoz nagy nyilvánosság előtt kell – jogos – bűnbánást tanúsítanunk" – tette hozzá a mesteredző.

Bánhidi egyértelműen a történelmi jelentőségű olimpiai aranyat tartja karrierje csúcsának,

edzőként törekszik rá, hogy a csapattagokat indivídumként is számontartsa: „olyan short track-es még nem született, aki menő lett és egyedül próbálkozik. Figyelni kell mindenkinek az egyéni rezdüléseit – az a lényeg, hogy egy kézben legyen a cukor és a korbács is" – hangsúlyozta a csapatmenedzseri pozíciót is betöltő Bánhidi.

Burján Csaba Kínába való visszatérés lehetősége a mai napig tisztázatlan Forrás: AFP/Aris Messinis

Bánhidi Ákos mellett Károlyi Andrea, a női 3x3-as kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya és Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt a Csisztu Sport Cast vendége, ugyanis az USA-tól egészen Új-Zélandig, a világ minden tájáról sportolók ezrei csatlakoztak az idei #thankscoach-kampányhoz, melynek nem titkolt célja, hogy minél többen megemlékezzenek azokról az edzőkről, akiknek a háttérben végzett fáradhatatlan munkája nélkül nem lennének ünnepelt sztársportolók.