Nem ütheti ki egymást Mike Tyson és Roy Jones Jr.

USA-BOXING-TYSON-BERBICK-ANNIVERSARY Horizontal BOXING MATCH SPORT-ACTION BOXER WORLD CHAMPIONSHIP PERSON ON THE GROUND KNOCKOUT
Mike Tyson (L) fights against heavyweight champion Trevor Berbick (R) to become the youngest heavyweight world champion in history on November 22, 1986 in Las Vegas. (Photo by Carlos SCHIEBECK / AFP)
Vágólapra másolva!
A szombati, mondhatni sporttörténelmi bemutatómérkőzés előtt kedden megegyezett az összecsapás szabályaiban Mike Tyson és Roy Jones Jr. 

A két veterán harcos – Tyson 54, Jones 51 éves – a kaliforniai Carsonban lép újra a kötelek közé, és miután számos helyről lehetett aggódó hangokat hallani, ők maguk is belátták, hogy egészségük megóvása érdekében érdemes különleges szabályrendszert felállítani a várva várt összecsapásra.

Így a felek megegyeztek abban, hogy a mérkőzés nyolcszor kétperces menetekből fog állni, nem lesznek a ring mellett pontozóbírók, azaz a csata végén nem fognak eredményt, így győztest sem hirdetni. Amennyiben valamelyik bunyós felszakad, azaz vérző sebe keletkezik, azonnal beszüntetik a mérkőzést.

A két öreg harcos nem fog fejvédőt viselni, viszont a profi bokszban megszokottnál nehezebb, 12 unciás kesztyűkben püfölik majd egymást.

És, ami a legfontosabb: a két ökölvívó nem ütheti ki egymást, hiszen egy olyan erejű találat, ami a földre küldi valamelyiküket ebben a korban már súlyos károsodást is okozhat.

Mike Tyson még alig múlt 20 éves, amikor 1986-ban megszerezte első nehézsúlyú bajnoki övét, ezzel a mai napig ő súlycsoport valaha volt legfiatalabb világbajnoka. 1987 és 1990 között ő volt a vitathatatlan nehézsúlyú bajnok, azaz valamennyi szervezet öve nála volt. Pályafutása során 50 győzelem (44 K.O.-val) mellett hat vereséget számlál, két mérkőzésén pedig nem hirdettek eredményt.

Roy Jones Jr.-t a valaha volt egyik legjobb bokszolónak tartják, aki 66 mérkőzéséből 47-et nyert meg kiütéssel, és 9 alkalommal kapott ki. Ennél azonban beszédesebb, hogy a középsúlyból indulva, nem csak ott, hanem nagyközépsúlyban, felnehéz- és nehézsúlyban is világbajnoki címig jutott, amihez hasonlóra egyetlen másik bokszoló sem volt még képes.

A Mike Tyson–Roy Jones Jr. összecsapásra november 28-án kerül sor a kaliforniai Carlsonban, magyar idő szerint éjjel 2 órától.

Címlapi kép: Mike Tyson (balra) kiüti az akutális nehézsúlyú világbajnokot, Travor Berbicket Las Vegasban 1986 november 22-én (Photo: Carlos SCHIEBECK / AFP)