Mikaela Shiffrin kihagyja a hétvégi világkupa-fordulót

Horizontal
Second placed Mikaela Shiffrin of the USA competes during the first run of the FIS Alpine Ski World Cup women's slalom race at the Levi ski resort in Kittilä, Finnish Lapland, on November 21, 2020. (Photo by Jussi Nukari / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT
Vágólapra másolva!
Nem lesz ott az alpesisí-világkupa St. Moritz-i versenyein az amerikai Mikaela Shiffrin. A kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok versenyző tervei szerint legközelebb jövő hétvégén, Courchevelben indul majd.

A háromszoros összetett vk-győztes síző elmondása szerint azért hagyja ki a hétvégi szuperóriás-műlesikló viadalokat, mert a technikai számokra, az óriás-műlesiklásra és a műlesiklásra szeretne koncentrálni.

Shiffrin - aki tavasszal édesapja halála miatt több versenyt is kihagyott, így elveszítette az összetett vk-t az olasz Federica Brignonéval szemben - a felkészülés alatt hátsérüléssel küzdött, a finnországi Leviben rendezett műlesikló-viadalakon egy második és egy ötödik helyet szerzett, míg Söldenben és Lech/Zürsben nem állt rajthoz.