Vágólapra másolva!
Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. A kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó, Szilágyi Áron ennek ellenére nem hiszi, hogy csonka olimpia lesz Tokióban.

„Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy

a Magyar Vívószövetség állja az ilyen jellegű kiadásaimat, azokkal nekem nem kell foglalkoznom.

Ám mivel az elmúlt egy évben sem nemzetközi versenyek, sem nemzetközi edzőtáborok nem voltak, ezen a téren kiadás sem jelentkezhetett. A felkészülés egyéb költsége pedig maradt ugyanannyi, mint máskor" – mondta Szilágyi Áron az nso.hu azon kérdésére, hogy az egyéves halasztás mennyivel dobta meg a költségeket, a felkészülésre szánt anyagi keretet. Hozzátette, felkészülésük részét képezi, hogy elvonulnak a világ valamelyik szegletébe több más ország vívóival. Azonban sajnos erre nem volt lehetőségük a járvány miatt, és úgy véli, ez így marad a közeljövőben is.

A beszélgetésből nem maradhatott ki a koronavírus elleni oltás sem.

ahhoz, hogy legyőzzük a vírust, hogy vége legyen a járványnak vagy legalábbis megállítsuk, arra van szükség, hogy minél több ember megkapja az oltást."

Szilágyi Áron szerint nem lesz csonka az olimpia Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Szilágyi Áron arról is beszélt, hogy nem a pénz motiválja, amikor az olimpiára készül.

„Nem a jutalomért versenyzünk. Egy olimpiai bajnoki cím sokkal többet ér, mint amit utána – egyébként igen nagyvonalúan – juttat az állam a sikeres sportolóknak.

De mindez még a motivációnk egy százalékát sem jelenti." – mondta a klasszis sportoló, aki arról is beszélt, zavarná-e, ha erős ellenfelek maradnának távol az olimpiáról, s így gyengülne a mezőny, vagy inkább örülne neki.

„Nem foglalkozom ezzel, és ennek két oka is van. Egyfelől csak azokat tudom legyőzni, akik elindulnak, így azokra sohasem koncentrálok, akik valamilyen okból távolmaradnak – egyszerűen nincs értelme. Másfelől

nem hiszem, hogy csonka lesz az olimpia, ha megrendezik, ott lesz mindenki, aki kvótát szerez vagy már szerzett"

– mondta Szilágyi, aki szerint nehéz elképzelni, hogy nézők nélkül rendezik meg az olimpiát, de azért profik, hogy ezzel se foglalkozzanak túl sokat.

A teljes beszélgetés a linkre kattintva olvasható!