Japán hamarosan megnyitja kapuit az olimpiára készülő sportolók előtt

Five-ring emblem for Tokyo 2020 Olympics Tokyo Olympics Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad OLYMPIC GAMES Olympics The Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Ga Momentum feeling utilize build stren
Japán hamarosan megnyitja kapuit az olimpiára készülő sportolók előtt
Vágólapra másolva!
Amint feloldják a bizonyos prefektúrákban, így a fővárosban és környékén is érvényben lévő rendkívüli állapotot, Japán megnyitja kapuit az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára készülő sportolók előtt.

A Nikkei című újság értesülése szerint a szükségállapotot március 7-én oldják fel és nem sokkal utána a külföldi sportolók számára ismét megnyílik a lehetőség, hogy az ötkarikás játékok helyszínén készüljenek.

Japán hamarosan megnyitja kapuit az olimpiára készülő sportolók előtt Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Kazuki Wakasugi

A cikk alapján az olimpikonoknak ugyan nem kell majd kéthetes karanténba vonulniuk, de mozgásukat kizárólag a szállásukra és a felkészülésük helyszínére kell szorítaniuk.

A szigetországban 431 000 fertőzöttet találtak eddig és 7800-an hunytak el.

A tervek szerint július 23. és augusztus 8. között tartják a tokiói olimpiát, melyre a szervezők várakozása szerint mintegy 70 ezer vendég - sportoló, edző, sportvezető és médiamunkás - érkezik majd.