Liu Shaolin Sándor arany-, Liu Shaoang ezüstérmes lett a rövidpályás gyorskorcsolya-vb-n 1000 méteren

Liu Shaolin Sándor Liu Shaoang short track rövidpályás-gyorskorcsolya
Hungary's Sandor Liu Shaolin (L) and Shaoang Liu celebrate after the 1500 meter finals of the European Short Track Championships in Dordrecht, on January 12, 2019. (Photo by Vincent Jannink / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Liu Shaolin Sándor arany-, míg öccse, Liu Shaoang ezüstérmes lett a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság 1000 méteres döntőjében.

A Liu testvérek egész délután nagyszerűen versenyeztek, az idősebb fivér, Liu Shaolin Sándor a legjobb, míg öccse, a szombaton az 500 métert megnyerő Shaoang a harmadik idővel került be a döntőbe, ahol tanári módon versenyeztek, és végig maguk mögött tudták tartani a francia Sebastien Lepape-t és az orosz Szemjon Jelisztratovot is, és végül Shaolin, Shaoang sorrendben futottak be, ezzel előbbi is bejelentkezett az összetett aranyéremre.

Liu Shaolin Sándor (balra) és öccse Liu Shaoang már rutinosan ünnepli a győzelmet a jégen Forrás: AFP/Vincent Jannink

Liu Shaolin Sándor, aki 2015-ben a sportág történetének első magyar vb-aranyát nyerte Szöulban 500 méteren, így már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát.

A dordrechti világbajnokságon még a 3000 méteres szuperdöntők, valamint a 3000 méteres női váltó (a magyar csapat a B döntőben lesz érdekelt), illetve az 5000 méteres férfi váltó döntője van hátra, ahol az olimpiai bajnok magyar csapat esélyesként áll rajthoz.