Társoldalunk:

Liu Shaolin Sándor arany-, Liu Shaoang ezüstérmes lett a rövidpályás gyorskorcsolya-vb-n 1000 méteren

2021.03.07. 16:00

Liu Shaolin Sándor arany-, míg öccse, Liu Shaoang ezüstérmes lett a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság 1000 méteres döntőjében.

A Liu testvérek egész délután nagyszerűen versenyeztek, az idősebb fivér, Liu Shaolin Sándor a legjobb, míg öccse, a szombaton az 500 métert megnyerő Shaoang a harmadik idővel került be a döntőbe, ahol tanári módon versenyeztek, és végig maguk mögött tudták tartani a francia Sebastien Lepape-t és az orosz Szemjon Jelisztratovot is, és végül Shaolin, Shaoang sorrendben futottak be, ezzel előbbi is bejelentkezett az összetett aranyéremre. 

Liu Shaolin Sándor (balra) és öccse Liu Shaoang már rutinosan ünnepli a győzelmet a jégenForrás: AFP/Vincent Jannink

Liu Shaolin Sándor, aki 2015-ben a sportág történetének első magyar vb-aranyát nyerte Szöulban 500 méteren, így már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát.

A dordrechti világbajnokságon még a 3000 méteres szuperdöntők, valamint a 3000 méteres női váltó (a magyar csapat a B döntőben lesz érdekelt), illetve az 5000 méteres férfi váltó döntője van hátra, ahol az olimpiai bajnok magyar csapat esélyesként áll rajthoz.