Valter Attilát újabb rangos versenyen láthatjuk rajthoz állni

Valter Attila kerékpár
Team Groupama-FDJ rider Hungary's Attila Valter (L) rides during the eleventh stage of the Giro d'Italia 2021 cycling race, 162 km between Perugia and Montalcino on May 19, 2021. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
Valter Attila és Peák Barnabás is ott lesz a hétfőtől vasárnapig tartó Benelux Tour kerépárverseny mezőnyében.

A Hollandiában és Belgiumban zajló versenynek a nehézségét - azok hiányából fakadóan - nem a hatalmas hegyek jelentik, hanem sokkal inkább a helyenként szűk utak, a szél és a csapadékosabb időjárás.

Mióta Valter Attila a májusi Giro d'Italián a rózsaszínű trikót hatalmas bravúrral három napon keresztül viselhette, a magyar bajnokság időfutamán ezüstérmes lett, a mezőnyversenyben pedig a 15. helyen ért célba.

Valter Attila ismét a világ legjobb bringásai ellen bizonyíthatja képességeit Forrás: AFP/Luca Bettini

A tokiói olimpia mezőnyversenyében egyedüli magyarként képviselhette a piros-fehér-zöld színeket, és a rendkívül nehéz pályán a célvonalon ugyan áthaladt, de hivatalosan végül nem tudta befejezni a viadalt.

A 23 éves fiatal bringás Tokióból a lengyel körverseny felé vette az irányt, ahol összetettben az 55., a hegyi pontversenyben pedig a 7. helyen végzett.

A Groupama-FDJ kerékpárosa mellett Peák Barnabást is láthatjuk majd a Benelux Touron, aki szintén ott volt Lengyelországban és az 58. lett. Júliusban, a Tour de France-szal egy időben rendezett Settimana Ciclistica Italiana 2. szakaszán egy bravúros második helyezést szerzett, de az 5. etapon nem állt már rajthoz.

A Team BikeExchange 22 éves versenyzője a lengyel körverseny, a Critérium du Dauphiné, a Fléche Wallone, a Dwars door Vlaanderen, az E3 Saxo Bank Classic és a Strade Bianche után kap ismét szerepet a legmagasabb szintű, World Tour besorolású versenyen csapatában.