Vágólapra másolva!
Brazíliavárosi tornagyőzelmét követően a magyar teniszező, Udvardy Panna az ausztrál nyílt bajnokság főtábláján kíván minél előrébb jutni. Egy korábbi, Newport Bridge-ben rendezett tornán az – amúgy maga is teniszező – amerikai énekesnek, Redfoo-nak tetszett Panna teljesítménye, és felajánlotta anyagi segítségét.

"Ez a szponzorálás jól jön, hiszen csak csak az edzőimre heti 1000-2000 amerikai dollár (320-640 ezer forint, - a szerk.) megy el,

s akkor nem beszéltem még az utazási, szállás- és étkezési kiadásaimról" – nyilatkozza Udvardy Panna a Borsnak. – A versenyeken angol, az edzéseken ír tréner irányítja a munkámat.

Okkal büszke, hiszen a brazíliai tornasikerrel életében először került a WTA-világranglistán a top 100 közé, és kilencvenhatodikként várja a 2022-es ausztrál nyílt bajnokságon főtábláján a sorsolást.

"Ausztrália nem új közeg, korábban egy évig éltem ott, és a bajnokság junior-viadalán is versenyeztem" – tudatja Udvardy, aki pár napig pihen, majd vasárnap ismét repülőre ül, és irány Florida, ahol másfél hétig tréningezik. Karácsonyra hazatér, december 27-ig idehaza tartózkodik.

Udvardy Panna kirobbanó formában van Forrás: panna_udvardy/Instagram

"Közben szervezem az ausztrália utazásomat, tudniillik a COVID miatt Melbourne-be négy különféle városból indul charter-járatokkal szállítják a versenyzőket.

Én Dubajt választottam, remélem a vírushelyzet nem nehezíti a helyzetemet."

Persze hallott arról, hogy a szerb Novak Djokovics továbbra sem hajlandó beoltatni magát, ez esetben két hét karanténra kötelezik. A mezőny 20-30 százaléka oltatlan, ezért esetleg többen nem lépnek pályára, ami Panna esélyeit javítja. Nem beszélve Bondár Annáéról, aki a WTA-listán a 91. helyezett, és Melbourne-ben szintén főtáblás.