Vágólapra másolva!
A női világelső Ashleigh Barty nem indul az e heti, sydneyi tenisztornán, mert rá akar pihenni az Australian Openre, melynek főtáblás küzdelmei jövő hétfőn kezdődnek. Az ausztrál Nick Kyrgios pozitív koronavírustesztet produkált, így nem indul az e heti sydneyi tenisztornán.

A kétszeres Grand Slam-győztes ausztrál játékos elmondta, sajnálja, hogy nem láthatja őt a sydneyi közönség, de miután egyesben és - Storm Sanders oldalán - párosban is megnyerte a múlt heti, adelaide-i viadalt, ez elég felkészülés volt számára,

és innentől már az ausztrál nyílt bajnokságra, illetve a feltöltődésére koncentrál.

Ashleigh Barty rápihen a következő nagy tornára Forrás: AFP/Michael Errey

A 25 éves teniszező kiemelte, hogy bár Adelaide-ben az első fordulóban megszenvedett Coco Gauff ellen, később stabilizálódott az adogatása, és a mérkőzések ritmusát is felvette, így már jó állapotban érzi magát ahhoz, hogy eredményesen szerepeljen Melbourne-ben.

Az ausztrál Nick Kyrgios pozitív koronavírustesztet produkált, így nem indul az e heti sydneyi tenisztornán.

Nick Kyrgios koronás Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Clive Brunskill

A világranglista 114. helyén álló játékos szeptember óta nem játszott tétmérkőzést, az év eleji, ugyancsak sydneyi ATP Kupán sem szerepelt a hazai csapatban,

az ezzel párhuzamosan rendezett melbourne-i tornán pedig asztmája miatt nem vett részt.

A 26 éves teniszező Instagram-bejegyzésében reményét fejezete ki, hogy az egy hét múlva kezdődő Australian Openre egészséges lesz.