Vágólapra másolva!
Megjárta a poklot, s most a csúcsra tör Szeles Bálint. A 23 éves atléta 2019 novemberében rutinszerű szűrővizsgálat során megtudta, hogy daganatos betegségben szenved. A gátfutó egyik veséjét két éve el is kellett távolítani, hetek alatt kilenc kilót fogyott, így az amúgy sem erős felépítésű sportoló lesoványodva és legyengülve kezdte újra felépíteni a karrierjét.

Szeles legyőzte a rákot, s most már újra nagy célokat tűz ki maga elé: a 60 méteres gátfutásban Baji Balázs országos rekordját ostromolja.

A hevesi gátfutó roppant büszke arra, hogy – az egyéni csúcsát jócskán megjavítva – teljesítette a belgrádi fedett pályás atlétikai világbajnokság nevezési szintjét. A fiatal atléta tombolt örömében, úgy ünnepelt a BOK csarnokban, mintha ötöse lett a volna a lottón - írja a Blikk.

és azt, hogy az edzéseim mennyisége és minősége is megfelelő – mondta az SzPress Hírszolgálatnak Szeles Bálint. Engem is meglepett, hogy a 7,88-as egyéni csúcsomat miként tudtam először 7,75-re, aztán 7,69 másodpercre javítani.

Az egyéni csúcsát is megdöntötte Szeles Bálint a betegség legyőzése után Forrás: MASZ

"Hihetetlenül boldog voltam, de azért két lábbal a földön maradok, nem veszek vissza a tempóból, hittel és

nagy odaadással dolgozom, mert az atlétikától még szebb ajándékokat is szeretnék kapni."

Szeles Bálint amúgy először a magasugrást próbálta ki, a gátfutást kezdetben csak amolyan hobbinak tekintette. Egészen addig, amíg 17 évesen aranyérmes nem lett a korosztályos országos bajnokság gátfutó versenyében, s innentől váltott.