Az idén legyőzhetetlen Nadal a tenisz botrányhősével játszik az ötödik Grand Slam-tornán

BNP Paribas Open - Day 10 GettyImageRank2 wta tour atp tour tennis Horizontal SPORT TENNIS Rafael Nadal tenisz
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - MARCH 16: Rafael Nadal of Spain celebrates while playing Reilly Opelka during the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 16, 2022 in Indian Wells, California. Matthew Stockman/Getty Images/AFP (Photo by MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Tovább tart Rafael Nadal egészen elképesztő szezonkezdete. A 21-szeres Grand Slam-győztes spanyol teniszező idei 18 mérkőzését is megnyerte, amivel bejutott az Indian Wells-i torna negyeddöntőjébe.

A 35 esztendős legenda az "ötödik Grand Slam-tornának" is becézett kaliforniai viadal szerdai napján az amerikai Reilly Opelkát győzte le 7:6, 7:6-ra.

Nadal ezzel pályafutása során 98. alkalommal jutott be Masters tornán a legjobb nyolc közé, és tovább őrzi 2022-es veretlenségét. 1990 óta csupán Novak Djokovic volt képes egy adott évben 18-ból 18-cal kezdeni.

A spanyol játékosnak a következő körben azzal a Nick Kyrgiosszal kell farkasszemet néznie, aki hosszú idő után tudott négy meccset megnyerni egy nem is akármilyen tornán.

Az ausztrálok botrányhősként elkönyvelt teniszezője ezen a héten abszolút bizonyítja, hogy több mint botrányhős. A legnagyobb fiatal tehetségek közül Casper Ruud és Jannik Sinner is az ágán volt, igaz, utóbbi nem állt ki ellene sérülés miatt.

Ha azt nézzük, hogy a Nadal-Kyrgios mérkőzések a múltban valóságos showműsorokat hoztak, akkor igencsak érdemes lesz figyelemmel követni, mire megy egymással csütörtök este a két klasszis.