Vágólapra másolva!
Az élsporttól visszavonult, s új területen igyekszik kamatoztatni versenyszellemét a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina. A kajaknégyes tagjaként 2012-ben Londonban, és 2016-ban Rio de Janeiróban is aranyérmet szerzett, tizenkét éve a tengerentúlon élő kiválóság családja mellett immár civil munkájára összpontosít, decemberben ugyanis ingatlanügynöki képesítést szerzett.

A 41 esztendős klasszis régóta készült pályafutása lezárására, a múlt héten pedig hivatalosan is bejelentette visszavonulását a közösségi oldalán.

"A tervem az volt, hogy a tokiói olimpia után vonulok vissza, aztán jött a Covid, és a halasztás után úgy döntöttem, egy évet még ráhúzok. Sajnos aztán meg is sérültem, és a kvalifikáció sem sikerült. Szerettem volna még vállalni valamilyen versenyt, akár egy országos bajnokságot, amivel le tudom zárni a karrieremet, így

– árulta el a Blikknek a világ- és Európa-bajnok sportolónő.

Fazekas-Zur az elmúlt évben a tokiói álmok mellett már a jövőjét is tervezgette, így nemrég bele is vághatott az új pályába.

"Hirtelen jött ötlet volt, korábban nem foglalkoztatott az ingatlanközvetítés. Tavaly kezdtem el megcsinálni a papírokat, elvégezni a "sulit".

Az olimpiai válogatóra aztán hazajöttem, úgyhogy az év végén tudtam csak befejezni és aztán munkát keresni, január óta pedig dolgozom" – mesélte a kajakos.

A kétszeres ötkarikás aranyérmes megtalálta a számításait új szerepkörében, s élvezi annak előnyeit.

– mondta mosolyogva Fazekas-Zur, aki

már 10 millió dollárért (3,3 milliárd Ft) árult otthonnal is foglalkozott. – Az biztos, hogy megéri itt ingatlanoskodni, a jutalékokkal jól lehet keresni, ha beindul az ember karrierje.

Egy millió dollár alatti ház alig van a kínálatunkban, nagyon kemény a piac, van, hogy egy házra ötven vevő érdeklődik."

Bár új karrierje kezdetén jár, az olimpiai bajnoki címek ezen a területen sem jönnek rosszul.

"Ezt természetesen használom a marketingben. Nem könnyű ingatlanügynökként kitűnni,

– árulta el Fazekas-Zur.

A sportolónő 2010-ben költözött a tengerentúlra szintén exkajakos férjével, a korábban izraeli és amerikai színekben is versenyző Rami Zurral, s Kaliforniában alapított családot.

"Noah hétéves, ő a születése óta minden évben járt Magyarországon, jól is beszél magyarul. Négy-öt hónapokat itt töltött bölcsödében, óvodában, volt kajak- és úszótáborban, azóta is emlegeti például, milyen jó, hogy odahaza leves is jár az ebédhez az oviban. A kicsi, Daniel hároméves, neki még azért nem megy annyira a magyar, bár itt született, ő sajnos kevesebbszer lehetett Magyarországon a Covid miatt is" – mesélte Fazekas-Zur.

A mozgás szeretetét természetesen mindketten örökölték szüleiktől.

"Noah minden nap úszik, ő ezt választotta, nem tudom miért, sosem értettem az úszókat – mondta tréfásan a kajakos.

– Emellett focizik is, akárcsak a kicsi, úgyhogy nálunk most ez a két sportág megy."

Fazekas-Zur a sporttól sem szeretne eltávolodni, ahogy azt szintén exkajakos férje sem tette. Korábban evezéstechnikai táborokat tartottak fiataloknak, s feladatokból most sincs hiány.

Fazekas-Zur Krisztina nemrég jelentette be a visszavonulását Forrás: instagram.com/krisztinazur/

amelynek a célja a sportág építése. Ebben is szívesen segédkezek, illetve, ha a hazai versenyzők szeretnének idejönni edzőtáborozni, nekik is szívesen nyújtanék segítséget" – tekintett előre Fazekas-Zur, aki maga surfski-vel tartja formában magát, évek óta részt vesz a helyi versenyeken.