Már csak Venus Williamsnek van hosszabb veretlenségi sorozata ebben az évszázadban - videó

tenisz Roland Garros Iga Swiatek
Poland's Iga Swiatek celebrates after victory over Russia's Darya Kasatkina in their women's semi-final singles match on day twelve of the Roland-Garros Open tennis tournament at the Court Philippe-Chatrier in Paris on June 2, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Elsőként a világelső lengyel Iga Swiatek jutott a szombati fináléba a párizsi francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyében: a csütörtöki elődöntőben 6:2, 6:1-re győzte le az orosz Darja Kaszatkinát.

A 36 percig tartó nyitó szettben a Roland Garroson 2020-ban diadalmaskodó, tavaly negyeddöntős Swiatek gyorsan elvette ellenfele adogatását, ám a 20. kiemelt Kaszatkina 2:2-re egyenlített, innen viszont csak a lengyel játékos nyert gémet.

A második játszmában Swiatek 2:1-nél brékelt, és innen nem volt megállás. Végül 66 perc alatt nyerte az elődöntőt a pályafutása során Grand Slam-tornán először négy közé került Kaszatkina ellen.

Kettőjüknek ez volt az ötödik egymás elleni találkozójuk, az elsőt tavaly az orosz nyerte, a lengyel azonban idén eddig hengerel: az Australian Openen, Dubajban, Dohában és most Párizsban is győzött, mindannyiszor nagyon könnyedén, két szettben.

Iga Swiatek egy győzelemre került második Roland Garros-trófeájától Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A világelső sorozatban a 34. összecsapását nyerte meg, sikersorozata 2000 óta a második leghosszabb a nők között, most érte be az amerikai Serena Williamst, és az évezredben már csak Venus Williams áll jobban nála, őt a finálé megnyerésével érné utol. Az abszolút rekord Martina Navratilova nevéhez fűződik, aki 1984-ben 74 meccset nyert megszakítás nélkül.

A másik ágon az elődöntőben az amerikai Cori Gauff és az olasz Martina Trevisan csap össze egymással.

Roland Garros, elődöntő:
nők:
Swiatek (lengyel, 1.)-Kaszatkina (orosz, 20.) 6:2, 6:1
később:
Gauff (amerikai, 18.)-Trevisan (olasz)