Nemrég még az országból is kitiltották, most Djokovicnak hízeleg az Australian Open igazgatója

tennis Vertical
Serbia's Novak Djokovic takes part in a training session in Melbourne ahead of the Australian Open tennis tournament on January 11, 2022, a day after a court overturned the Australian government's decision to cancel his visa on Covid-19 vaccination grounds. (Photo by Kelly Defina / POOL / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság igazgatója szeretettel üdvözölte Novak Djokovicot Ausztráliában egy évvel azután, hogy a koronavírus elleni védőoltás hiánya miatt, hosszú huzavona végén kitiltották az országból a szerb világsztárt, aki így nem indulhatott el a 2022-es versenyen.

Craig Tiley nem csupán köszöntette az Australian Open kilencszeres bajnokát, hanem egyértelműen a férfi verseny favoritjának nevezte őt.

"Azt hiszem, miközben beszélünk, ő éppen landol Adelaide-ben, és azt gondolom, hogy ő lesz az a játékos, akit le kell győzni a bajnoki címért" - méltatta Djokovicot Tiley.

Novak Djokovic az Australian Open egyik legnagyobb esélyese Forrás: AFP/Kelly Defina

Novak Djokovic háromszoros címvédőként utazott el 2022 januárjában Melbourne-be, de oltatlansága miatt nem engedték be a repülőtéren Ausztráliába. A vízumát később egy bírósági döntés nyomán visszakapta, majd többször edzett a verseny helyszínén és ellenfelet is kapott a sorsoláson, ám ezután ismét érvénytelenítették belépési engedélyét, végül elutasították fellebbezését, és haza kellett utaznia. A január 15-én kezdődő 2023-as versenyen már biztosan nem lesz ilyen problémája, mivel már nincs szükség oltási igazolásra a szerepléshez.