Vágólapra másolva!
Fetter Erik a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny harmadik szakasza előtt az Origo Sportnak adott exkluzív interjút, amelyben többek között arról is beszélt, hogy a mostani etap lesz a legnehezebb, a folytatásban pedig mindig majd a pillanat hevében fognak döntéseket meghozni, attól függően, hogyan érzi majd magát a verseny közben.

"A mai szakasz lesz talán az idei Giro d'Italia eddigi legnehezebb szakasza. Az utolsó 30-40 kilométerben van egy viszonylag nehezebb emelkedő.

Ez a terv, de kíváncsian várom, hogy mit fog tartogatni a verseny és mit terveznek a többi csapatok. Szerintem ez egy izgalmas finálé lesz" – mondta Fetter, hozzáteéve, hogy napról napra, kilótérről kilométerre készülnek.

Fetter Erik a 109. lett a Giro d'Italia első sík szakaszán Fotó: Csudai Sándor - Origo

– felelte Fetter arra a kérdésre, hogy mit vár a folytatásban. "Mindig majd napról napra, kilométerről kilométerre fogunk döntüneni azzal kapcsolatban, hogy mit csináljunk. Várom már nagyon, mert mindennap egy új kaland, de készen állunk."

Fetter a második szakaszon 31 másodperc hátránnyal a 109. helyen tekert be a célba, az összetettben 2 perc 41 másodperc hátránnyal jelenleg a 74. pozíciót foglalja el.