Vágólapra másolva!
Az ausztrál ellenfelének legyőzésével Marozsán Fábián életében először nyert mérkőzést egy Grand Slam-torna selejtezőjében, így bejutott a francia nyílt teniszbajnokság kvalifikációjának második fordulójába.

A világranglistán 115. magyar játékos - aki egy hete legyőzte a friss világelső Carlos Alcarazt Rómában - a 11-es pálya második mérkőzésén a 246. helyen álló Li Tuval csapott össze. Az ausztrál rivális 2014-ben egyszer már vissszavonult, de 2020-ban újrakezdte pályafutását.

A 23 éves magyar remek alapütésekkel 4:3-nál vette el először Tu adogatását, majd gond nélkül kiszerválta a 33 perces szettet. A folytatás valamivel szorosabb gémeket hozott, mígnem

4:4-nál sikerült ismét brékelni a 26 éves adelaide-i teniszezőt, a többi pedig már "formaság" volt. A találkozó csupán 1 óra 15 percig tartott.

Marozsán Fábiánra kínai ellenfél vár a selejtező második körében Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Marozsán ellenfele a második fordulóban a kínai Sang Csün-cseng (200.) lesz, akivel bőven akad elszámolnivalója:

a 18 éves ázsiai rivális megverte őt a januári Australian Open selejtezőjében, majd ugyanott Piros Zsombort is búcsúztatta.

Később Sang lett az első kínai férfi játékos, aki meccset nyert az AO főtábláján.

A 23 éves magyar az ATP-rangsorban elfoglalt jelenlegi helyezésével már főtáblás lesz Wimbledonban, de a Roland Garroson még a korábbi ranglistája miatt selejteznie kell.

A férfiaknál a másik magyar, Piros Zsombor (125.) kedden Dominik Koepferrel (102.) csap össze, akivel eddig egyszer találkozott, s akkor a német nyert. A kvalifikáció női mezőnyében Jani Rékára (154.) szintén kedden a dél-koreai Szu Dzseong Dzsang (116.) vár.

A selejtezőből három győzelemmel lehet feljutni a főtáblára, melynek küzdelmei vasárnap kezdődnek meg.

Az elitmezőnyben Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna egyéniben és párosban is szerencsét próbál, míg Babos Tímea párosban indul.

Eredmény, selejtező, 1. forduló:
Marozsán Fábián (25.) - Li Tu (ausztrál) 6:3, 6:4