Vágólapra másolva!
Két rekordot is megdöntött Takács Boglárka, aki gőzerővel készül az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságra.

Pár órán belül, a 100 méter (11.23 mp) után a 200 méter magyar csúcsát is megjavította egy hete Takács Boglárka. A 21 éves atléta 200-on Orosz Irén 1981-ben futott félkörös rekordját adta át a múltnak 22.77 másodperces győztes idejével a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kontinentális sorozatának bronz kategóriájú budapesti versenyén. 100 méteren saját csúcsát javította tovább Takács Bogi, aki a Metropolnak elmondta, meglepte magát a 200 méteren aratott idejével.

„Nagyon szeretek nemzetközi mezőnyben versenyezni, és ezt most itthon tehettem meg. Nagyon vártam, a 100 méterhez úgy álltam oda, hogy szeretném megjavítani a május 27-én futott csúcsomat. Nem sikerült jól a rajtom, de higgadt tudtam maradni, és a felgyorsulásom jó volt. A végén sikerült nyernem, igaz, célfotóval, és még országos csúcs is lett, ezért nagy volt az öröm. Sok időm nem volt vele foglalkozni, mert jött a 200 méter, amitől mindig jobban tartok, mert százas sprinternek tartom magam, az a fő számom" - mondta Takács, aki hozzátette,

bízott benne, hogy az országos csúcs közeli időt futhat, ha szerencséje van, 23 másodperc alá megy, így a 22.77-tel abszolút meglepte magát.

Takács Boglárka saját magát is meglepte Forrás: Zsigmond László, MASZ

Bogi joghallgatónak készül, és elárulta, nagyon nehéz összeegyeztetni a tanulást és az atlétikát. Hozzátette, az őszi félévben nem is sikerült maradéktalanul.

Sok tantárgyat felvettem, és megpróbáltam letudni az őszi félévben, hogy a tavaszira ne maradjon. Sajnos a fedettpályánk ráment a vizsgákra. Most csak az atlétika van a fókuszban."

Jelenleg a budapesti vb-re készül, de azért a kikapcsolódásra is jut ideje. Emondta, az edzés és a regeneráció után nagyon szeret kirándulni, biciklizni, a természetben lenni, kutyát sétáltatni, olvasni, rajzolni, és a barátnőivel beszélgetni. Ezek segítik elő a pihenését.