Megalázták a kétszeres wimbledoni bajnokot, a családja dührohamot kapott

tennis Horizontal HEADSHOT
Britain's Andy Murray reacts as he plays against Australia's Alex De Minaur during their Monte-Carlo ATP Masters Series tournament round of 64 tennis match in Monaco on April 10, 2023. (Photo by Valery HACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
A háromszoros Grand Slam-győztes Andy Murray családja elképesztően dühös lett, mert a korábbi világelsőt lehagyták egy wimbledoni bajnokokat ábrázoló festményről.

Az All England Club a közösségi médiában megjelentetett egy posztot egy festményről, amely a múlt wimbledoni bajnokait és a jövő reménységeit ábrázolja, amint sétálnak lefelé egy lépcsőről. A kép elején fiatal sztárok, Jannik Sinner és Carlos Alcaraz kaptak helyet, akik negyeddöntőnél tovább még sosem jutottak Wimbledonban.

Mögöttük minden idők legeredményesebb férfi teniszezői, Novak Djokovic, Roger Federer és Rafael Nadal láthatóak,

és a festményen szerepel még Martina Navratilova, Chris Evert, John McEnroe, Björn Borg, Boris Becker, Stefan Edberg, valamint Serena és Venus Williams is.

A korábbi világelső, a Wimbledonban kétszer, 2013-ban és 2016-ban is diadalmaskodó Andy Murray azonban hiányzik a képről, aki első sikerével egy 77 éves rossz sorozatnak vetett véget,

ugyanis a briteknek ennyi időt kellett várniuk arra, hogy férfi egyesben hazai versenyző nyerje a trófeát. Murray-n kívül, akit 2019-ben hivatalosan lovaggá ütöttek, olyan legendák sem kaptak helyet a képen, mint Steffi Graf, Rod Laver, Billie Jean King, Jimmy Connors és Pete Sampras.

A furcsa döntés a háromszoros Grand Slam-győztes skót teniszező családtagjait mélységesen felháborította, a rokonok a közösségi médiában adtak hangot elégedetlenségüknek.

posztolta Murray nagybátyja.

Andy Murray kétszer nyert Wimbledonban Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Kaname Muto

"Mégis hol van Andy Murray, a kétszeres wimbledoni bajnok?" -

tette fel a kérdést a 36 éves klasszis bátyja, Jamie, amire választ is kapott.

"Ne aggódj Jamie, több festmény is készül. A mostani a múlt és a jelen legnagyobb rivalizálásait hivatott ábrázolni, de lesz egy olyan sorozat, amely a történelmi pillanatokat örökíti meg" - írta a Los Angelesben élő szabadúszó illusztrátor, Grant Gruenhaupt.

Forrás