Dzsabőr sorozatban másodszor játszhat döntőt Wimbledonban

Tennis: Ons Jabeur VS Aryna Sabalenka Horizontal
A tunéziai Onsz Dzsabőr sorozatban másodszor játszhat döntőt Wimbledonban
Vágólapra másolva!
A tunéziai Onsz Dzsabőr lesz a cseh Marketa Vondrousová ellenfele a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyének döntőjében, mivel csütörtökön két szettben legyőzte a fehérorosz Arina Szabalenkát a második elődöntőben.

A mérkőzés első játszmája kiegyenlített küzdelmet hozott, a hatodik kiemelt Dzsabőr nagy küzdelemre késztette másodikként rangsorolt riválisát, aki aztán 6:6 után rövidítésben tudta megnyerni a szettet.

A folytatásban 2:2-nél Szabalenka elvette ellenfele adogatását, a tunéziai játékost viszont nem tudta kibillenteni, Dzsabőr ugyanis 3:4-nél szintén brékelt, így egyenlített a játszmában. Az észak-afrikai teniszező ezután nagy csatában hozta a saját adogatását, majd újfent elvette a riválisét, így 6:4-re megnyerte a második szettet és meccsben maradt.

A tunéziai Onsz Dzsabőr sorozatban másodszor játszhat döntőt Wimbledonban Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Tetsu Joko

A döntő játszmában 2:2-ig fej fej mellett haladtak a játékosok, aztán Dzsabőr 3:2-nél ismét brékelt, kisvártatva pedig már 5:2-re vezetett, sőt, meccslabdához jutott. Ebből kettőt sem tudott kihasználni, így Szabalenka mérkőzésben maradt, de riválisa a következő játékban újfent remekül teniszezett, és harmadik meccslabdáját egy ásszal kihasználta, így lezárta a 2 óra 22 percig tartó csatát.

Dzsabőr sorozatban másodszor játszhat döntőt Wimbledonban, ahol tavaly három szettben kikapott a kazah Jelena Ribakinától, akit most a szerdai negyeddöntőben kiejtett.

Eredmények, női egyes, elődöntő:
Onsz Dzsabőr (tunéziai, 6.)-Arina Szabalenka (fehérorosz, 2.) 6:7 (5-7), 6:4, 6:3
korábban:
Marketa Vondrousova (cseh)-Jelina Szvitolina (ukrán) 6:3, 6:3