Vágólapra másolva!
Az ukránok nehézsúlyú bokszvilágbajnoka, Olekszandr Uszik az élvonalbeli labdarúgásban is kipróbálja magát: már a hónap végén bemutatkozhat a hazai bajnokság első osztályában szereplő Polisszja együttesében, amelyhez egy szezonra szóló szerződést írt alá.

A zsitomiri klub bejelentése szerint Uszik a 17-es számot viselve lép pályára a csapatban, várhatóan már az első bajnoki fordulóban, a Veresz Rivnye otthonába kiírt jövő szombati meccsen.

A nehézsúlyú bokszvilágbajnok Olekszandr Uszik profi focista lesz Forrás: Sputnik/Vladimir Astapkovich

A 36 éves ökölvívó, aki négy profi világszervezetnél - Boksz Világszövetség (WBA), Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), Boksz Világszervezet (WBO), Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) - is őrzi a vb-címet, a ringben mindmáig veretlen: eddigi 20 fellépését kivétel nélkül megnyerte, 13-at kiütéssel. Amatőrként 2012-ben olimpiai bajnok lett Londonban a 91 kg-osok súlycsoportjában.

A futballal már korábban is megpróbálkozott: tavaly februárban a Polisszja színeiben csereként lépett pályára egy barátságos mérkőzésen. A zsitomiri alakulat a 2022/23-as szezonban első lett az ukrán bajnokság másodosztályában, és feljutott az élvonalba.