Hihetetlen mérföldkőhöz ért a britek teniszezője

2023 US Open - Day 2 GettyImageRank2 Residential District France UK USA New York City Sports Activity Queens - New York City Taking a Shot - Sport Men Photography Forehand Andy Murray - Tennis Player Grand Slam WTA Tour Individual Event Flushing - Queens
A korábbi világelső a következő körben a 19. helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval találkozik
Vágólapra másolva!
Andy Murray pályafutása 200. győzelmét aratta Grand Slam-tornán azzal, hogy kedden az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában nyert a francia Corentin Moutet ellen.

A 36 éves brit játékos mindössze a kilencedik férfi teniszező, aki elérte ezt a mérföldkövet, sikerének értékét pedig növeli, hogy hassérülése miatt rövid volt a felkészülése az észak-amerikai keménypályás szezonra.

A korábbi világelső a következő körben a 19. helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval találkozik Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Clive Brunskill

A korábbi világelső a következő körben a 19. helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval találkozik, aki nagyon megszenvedett a szlovák Alex Molcannal, több mint négy és fél órát töltött a pályán az ötszettes csata során. Ezzel szemben Murray három játszmában diadalmaskodott, ami karrierje 730. győztes meccse volt, célja pedig a 800 elérése.

A nőknél viszont nem sikerült jól egy korábbi világelső szereplése, ugyanis a 43 éves Venus Williams mindössze két játékot tudott nyerni a belga Greetje Minnen ellen, így a US Open 2000-es és 2001-es bajnoka mindössze 75 perc alatt maradt alul.

Az év utolsó Grand Slam viadala szerdán már a második fordulós összecsapásokkal folytatódik, Fucsovics Márton az ausztrál Rinky Hijikata, míg Marozsán Fábián a francia Adrian Mannarino ellen lép pályára magyar idő szerint 20.30 körül.