A címvédő Alcaraz szépen menetel, Wimbledon női győztese viszont kiesett a US Openen

Tennis:US Open-Day 10 TOPSHOTS Horizontal
Spain's Carlos Alcaraz celebrates his win against Germany's Alexander Zverev the US Open tennis tournament men's singles quarter-finals match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York City, on September 6, 2023. (Photo by COREY SIPKIN / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő spanyol Carlos Alcaraz könnyed, háromjátszmás sikerrel bejutott a férfi egyes elődöntőjébe az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a nőknél viszont a wimbledoni torna idei bajnoka, Marketa Vondrousova sima vereséggel búcsúzott a negyeddöntőben.

A világranglista-vezető Alcaraz a négy közé jutásért a német Alexander Zverevvel csapott össze, aki hétfőn közel ötórás küzdelemben verte az olasz Jannik Sinnert a nyolcaddöntőben.
A szerda esti találkozón a spanyol klasszis nagyon élesen játszott, mind a négy bréklabdáját kihasználta, riválisa ellenben hiába jutott ötször is közel ahhoz, hogy elvegye a szerváját, egyszer sem volt képes erre.

Carlos Alcaraz a Zverev elleni győzelmét ünnepelte Forrás: AFP/Corey Sipkin

A mérkőzést végül Alcaraz 2 óra 24 perc alatt nyerte meg és készülhet az orosz Danyiil Medvegyev elleni csatára, melyen a US Open legutóbbi két bajnoka csap össze egymással.

A nőknél az amerikai Madison Keys némi meglepetésre simán verte a cseh Vondrousovát, aki az első szettben kevés ellenállást tanúsított, a szorosabb második játszmában pedig 4:4-nél bukta el a szerváját, ami megpecsételte a sorsát. A 17. helyen kiemelt hazai kedvenc a fináléért a torna favoritjával, a fehérorosz Arina Szabalenkával küzd majd meg.

Eredmények, negyeddöntő:
férfiak:
Alcaraz (spanyol, 1.)-Zverev (német, 12.) 6:3, 6:2, 6:4
korábban:
Medvegyev (orosz, 3.)-Rubljov (orosz, 8.) 6:4, 6:3, 6:4

nők:
Keys (amerikai, 17.)-Vondrousova (cseh, 9.) 6:1, 6:4
korábban:
Szabalenka (fehérorosz, 2.)-Cseng (kínai, 30.) 6:1, 6:4