Megdolgozott Schwarzenegger elismeréséért Bordás Dorina

Arnold Classic Europe, Bordás Dorina,
Ha névadó személyesen nem is volt ott Madridban, a hírek azért eljutnak hozzá
Vágólapra másolva!
Öt nem könnyű feladat várt a Madridban megrendezett Arnold Classic Europe erősembereire, a hölgyeknek zsák-, és koffercipelés mellett két nyomó-, és egy felhúzó számban kellett megmutatniuk, mire is képesek.

„A verseny úgy alakult, ahogy azt az edzések során elterveztem, de csúsztak be bakik" – kezdte meg értékelését a hetedik helyet megszerző Bordás Dorina a Prémium Média & Sport Management érdeklődésére.

Az első versenyszámban időre kellett megmozgatni két 60 kilogrammos zsákot.

„Első vagy második lettem volna a zsákcipelésben, de a fordulásnál a hátsó lábam nem volt a vonal mögött, így öt másodperces büntetéssel a középmezőnybe csúsztam vissza. Aztán jött az apolló nyomás, amely ugyancsak balszerencsésen alakult.

Ötöt nyomtam, de egyszer sem jelzett, így nem tudtam, érvényes-e vagy sem. Utólag videófelvételen bemutattuk a főbírónak, ő felajánlotta, hogy újra csinálhatom a gyakorlatot, de az fog számítani. Addigra el is fáradtam, illetve el is kezdődött a melegítés a következő számra, úgyhogy inkább a hátralévő versenyszámokra fókuszáltam" – tette hozzá a jászberényi kiválóság, aki aztán a koffercipelésben az élmezőnyben végzett.

Ha névadó személyesen nem is volt ott Madridban, a hírek azért eljutnak hozzá Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

És ezúttal az óriás egykezes nyomás is összejött, ráadásul 35 kilóval, ami korábban még soha nem sikerült Bordás Dorinának.

„ Az utolsó versenyszámban pedig 16-szor sikerült felhúznom a 110 kg-ot.

Az egyik szemem sír, a másik nevet. ha az első két versenyszámban nincsenek a bakik, akkor biztosan a legjobb négyben végeztem volna. Tanulságos volt ez a verseny, én mindent kiadtam magamból, úgyhogy boldog vagyok" – összegezte tapasztalatait a magyar versenyző, aki ezt követően kamionhúzásban mérettette volna meg magát.

„A spanyol szervezők végül nem engedték, hogy megtartsák a kamionhúzást, azt mondták, nincs megfelelő hely hozzá. Végül találtak egy alternatív megoldást, így szánhúzással váltották ki. Egy 200 kilós szánt kellett húzni, tolni, valamint hámmal húzni.

– folytatta beszámolóját Bordás Dorina, aki egyedüli nőként vállalta a küzdelmet, s neki megengedték, hogy 130 kg-os szánnal teljesítse a versenyt.

Bordás Dorina hiába készült nagyon a kamionhúzásra Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

„Belátták, hogy nem egyenlőek az esélyek. Ha a kamiont megindítod, akkor utána gurul, itt viszont a szánt folyamatosan húzni, vonszolni, tolni kell.

– zárta szavait a magyar versenyző, aki jövőre a strongwoman kategóriában szeretne dobogóra állni az Arnold Classic Europe-on. Addig sem tétlenkedik, novemberben elindul egy bothúzó bajnokságon, s emellett a magyar összetett bajnokság utolsó fordulóján is szeretne részt venni.