Újabb világcsúcsra készül a budapesti úszó világkupa legnagyobb sztárja

McKEOWN, Kaylee
Budapest, 2023. október 21. A világcsúccsal győztes ausztrál Kaylee McKeown a női 100 méteres hátúszás döntője után az úszók világkupa-sorozatának utolsó, budapesti állomásán a Duna Arénában 2023. október 21-én. MTI/Hegedüs Róbert
Vágólapra másolva!
Az ausztrál Kaylee McKeown az 50 és a 100 méteres hátúszás világcsúcsa után 200 méteren is szeretné megdönteni a rekordot.

"Már dolgozom azon is, de az egy teljesen másik szint. Kell hozzá még egy kicsit gyakorolnom, szóval ha hazamegyek, nem fogom lógatni a lábamat, hanem dolgozok azért, hogy minél hamarabb sikerüljön" - nyilatkozta szombaton a Kossuth Rádiónak a budapesti világkupa-verseny helyszínén, a Duna Arénában az ausztrál sportoló.

McKeown a női 50 méter hát világcsúcsát pénteken, a 100 méter rekordját szombaton javította meg.

Utóbbit követően úgy fogalmazott, ez számára is igazi meglepetés volt.

"Sejtettem, hogy képes lehetek világcsúcsot javítani 50 méteren, de arra kevésbé, hogy ez megismétlődhet. Le vagyok nyűgözve ezután az úszás után. Nem igazán találom a szavakat, amik leírhatnák ezt az eredményt. Imádok versenyezni, és megmutatni, hogy mit tudok, már nagyon várom, hogy Párizsban is rajthoz állhassak" - utalt a jövő nyári olimpiára McKeown.