Felmosták a padlót a címvédővel a darts-vb-n

Darts: World Team Championship Sports PDC Dart Vertical WORLD CUP GESTURES DARTS
18 June 2023, Hesse, Frankfurt/Main: Darts, World Team Championship, quarterfinals: Michael Smith (Great Britain) gestures. Germany surprised in the Darts Team World Championship against top favorite England and reached the semi-finals for the second time in history. Photo: Jürgen Kessler/dpa (Photo by Jürgen Kessler / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Megsemmisítő vereséggel búcsúzott a londoni PDC dartsvilágbajnokság nyolcaddöntőjében a címvédő és világelső Michael Smith.

A londoni Alexandra Palace-ben zajló csúcseseményen a Smith hiába volt papíron jóval esélyesebb, mint a hozzá hasonlóan 33 éves Dobey, és hiába dobott ő is körönként 102,5-es átlagot, a világranglistán 17. ellenfele olyan jól dobta a duplákat (52 százalékkal), hogy azzal eldöntötte a meccset.

Dobey végeredményben 4-0-s tükörsima győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe, amivel megismételte a tavaly elért legjobb vb-eredményét. Nem mellékesen ő lett a vb-k történetében a hetedik játékos, aki három egymást követő meccsen is 100-as átlagot tudott produkálni. Hogy ez milyen nagy szó, azt jól jelzi az illusztris társaság névsora: Michael Taylor, Michael van Gerwen, Adrian Lewis, Gary Anderson, Raymond van Barneveld és Peter Wright.

A nyolc között vagy egy másik korábbi világbajnok, Rob Cross, vagy pedig Jonny Clayton vár rá.