Vas Kata Blanka betegség miatt nem indul a terepkerékpár-vb-n

WIELRENNEN, CYCLISME, VELDRIJDEN, CYCLO-CROSS, WERELDBEKER, COUP cycling Horizontal
Hungarian rider Kata Blanka Vas competes during the women's elite race of the World Cup cyclocross cycling event in Gavere on December 26, 2022, as part of stage 11 (out of 14) of the UCI World Cup competition. (Photo by DAVID PINTENS / Belga / AFP) / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
A betegséggel küszködő Vas Kata Blanka nem indul a csehországi Táborban péntektől vasárnapig sorra kerülő terepkerékpáros (cyclocross) világbajnokságon.

A magyar versenyző szereplése szerda óta kérdéses volt, de Dér Zsolt szövetségi kapitány még bízott benne, hogy szombatig jobban fogja érezni magát és tudja vállalni a versenyzést. Az MTI-nek úgy nyilatkozott, az elmúlt hetekben mutatott remek formájával kiváló eredményt érhetett volna el, akár dobogós helyre is reális esélye nyílt volna.

Holland csapata, az SD Worx-Protime ugyanakkor pénteken az Instagram-oldalán közölte, hogy Vas Kata Blanka nem indul a vb-n vírusos fertőzése miatt.

mondta Lars Boom sportigazgató. Emlékeztetett rá, hogy a magyar kerekes kulcscsonttörés miatt kihagyta a cyclocross-idény egy részét, de mostanra megfelelő állapotba került ahhoz, hogy jó eredményt érjen el a világbajnokságon, az elmúlt napokat azonban ágyban töltötte. Úgy folytatta, a Táborban kialakított pálya kedvezett volna neki, de nem opció, hogy induljon a vb-n, most a pihenés és a felépülés az elsődleges.

A világbajnokságon így hét magyar szerepel: a férfiaknál a felnőttek között a magyar bajnok Dina Márton, az U23-as korosztályban a felnőtteknél magyar bajnoki bronzérmes Endrédi Máté, az U19-esek között pedig Takács Zsombor, Vas Barnabás, Zsembery Boldizsár és Kiss Benedek képviseli a magyar színeket, míg a nőknél az U19-es korcsoportban Bruchner Regina.