Vágólapra másolva!
Lindsay Davenport, a női teniszezők világranglistájának éllovasa üdvözölte azt a tényt, hogy a hétfőn rajtolt dubaji WTA-tornán társaival ugyanakkora pénzdíjért küzdhet, mint a múlt héten a férfiak.

Az egyesült arab emírségekbeli viadal - amelynek összdíjazása a szervezők és a főszponzor jóvoltából a tavalyi 585 ezerről idén kereken egymillió dollárra emelkedett - az Australian Open és a US Open mellett az egyetlen olyan verseny, amelyen a két nem között nem tesznek különbséget a jutalmazást illetően.

Az amerikai klasszis ugyanakkor azt is kifejtette: tisztában van azzal, hogy az egyenlő díjazásért folytatott harcnak még messze nincs vége. "Különböző helyekről különböző érvek, illetve ellenérvek hangzanak el a témával kapcsolatban. Például: mi nem játszunk ötszettes meccseket és a mérkőzések, különösen a korai fordulókban, rövidek. Úgy gondolom, ez a csata még évekig el fog tartani" - mondta a tengerentúli klasszis, aki szerint a nők is ugyanazt a játékot játsszák, és a találkozókon, csakúgy mint a férfiak, megpróbálják kihozni magukból a maximumot.