Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság
Vágólapra másolva!
Jacques Villeneuve és a Jaguar-istálló megbeszéléseket kezdett a kanadai pilóta átigazolásáról. A tárgyalások megerősítik a korábbi pletykákat, hogy Villeneuve egyre nehezebben viseli a kilátástalannak tűnő küzdelmet a BAR-csapatnál.

Egy biztos: a BAR-tól mindenki sokkal többet várt, mikor 1999-ben rengeteg pénzzel, jó nevű tervezőkkel és Villeneuve-vel a kormánynál megérkezett a Forma-1-be. Az első év aztán értékelhetetlenre sikeredett (nulla pont), és alig volt fejlődés a 2000-es évadban is.

Idén 1997 világbajnoka elért ugyan egy dobogós helyet, de többnyire örült, ha be tudta fejezni a futamot. "Nagyon komolyan figyelem, mi történik a többi csapatnál. Mindig készen kell álnom minden eshetőségre, de ez nem jelenti azt, hogy elmegyek innen. Mindig jó tudni, mi zajlik máshol, kivéve, ha tökéletesen biztos vagy benne, hogy maradsz" - fejtegette a kanadai.

A Jaguar illetékesei most kijelentették, úgy tűnik, Villeneuve egyre inkább hajlik rá, hogy a Milton Keynes-i csapathoz menjen. Bobby Rahal, a Jaguar főnöke megerősítette, hogy tárgyalnak a BAR-pilótával: "Niki Lauda (a britek sportigazgatója) kezdett beszélni Villeneuve-vel, hogy tudja, pontosan mi az álláspontja. Sofőrjeinknek, Eddie Irvine-nak és Pedro de la Rosának szerződése van jövőre is, tehát csak 2003-ban jöhetne Jacques."

2003-nak viszont teljesen új felállással vághat neki a Jaguar, a kanadai mellett a másik kocsiban Jenson Button ülhet. A Benettonnal idén csak kínlódó Buttonnal is megbeszéléseket kezdett a Rahal, Lauda páros, ráadásul a Williams-csapat sem biztos benne, hogy élni fog a fiatal angolra vonatkozó opciós jogával.

[origo]

Mindent egy helyen az Eb-ről