Vágólapra másolva!
Hivatalosan is a McLaren-Mercedes tesztpilótája lett a Jaguartól tavaly kipenderített Pedro de la Rosa, a spanyol a teszteken nyújtott jó teljesítményének köszönheti szerződését. Kimi Räikkönen és David Coulthard bravúrra készül Interlagosban is, elképzelhető, hogy 2004-től a Sauberekben is Mercedes-motorok dübörögnek majd.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Pedro de la Rosa két tesztelésen kapott lehetőséget a McLaren-Mercedestől, a spanyolnak ezeken a gyakorlásokon kellett bebizonyítania, hogy megérdemli a hivatalos tesztpilótai állást. Jerezben még nem sikerült megváltania a világot, Barcelonában ellenben már remek teljesítménnyel rukkolt elő: mindenkit, köztük újdonsült csapattársát, David Coulthardot is megelőzve első lett, s ez már elegendő volt a McLaren vezetőinek, hogy leszerződtessék a Jaguartól kipenderített spanyolt.

"Végtelenül boldog vagyok, hogy újra Forma-1-es csapatnál dolgozhatok, minden erőmmel azon leszek, hogy segítsek a fejlesztésekben" - mondta de la Rosa. "Mindig is lenyűgözött az a profizmus, ami a McLarent jellemzi, szinte hihetetlen, hogy most már én is ehhez a csapathoz tartozom."

McLaren-Mercedeshttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29796930 lóerőt tud az új McLaren/sport/f-1/20030311930loerot.html

"Úgy érzetük, hogy az intenzív fejlesztési programunk sikeres végrehajtása érdekében szükségünk lehet egy plusz segítségre" - világított rá a döntés hátterére Martin Whitmarsh igazgató. "Roppant hasznos volt a csapat számára az a hat nap és 1700 km, amit Pedro tesztelt számunkra, teljesítménye meggyőzött bennünket arról, hogy szükségünk van rá. Tapasztalt pilótának tartom, ennek ellenére egyelőre Alexander Wurz marad a harmadik számú pilóta, azaz baj esetén az osztrák ugrik be versenyezni Coulthard vagy Räikkönen helyett."

Apropó, Coulthard és Räikkönen: a váratlanul jó szezonkezdés meghozta mindkét pilóta étvágyát, egyaránt idei második győzelmükre készülnek Brazíliában. "Csodálatos élményt jelentett a malajziai siker, nehezen tudom szavakba foglalni az érzéseimet. Ezért nem is lehet más célom Interlagosban, mint az ismétlés" - mondta a finn versenyző. "Már pályafutásom kezdetétől az első Forma-1-es győzelemről álmodoztam, s keményen dolgoztam is ezért. Mostani felkészülésem kiválóan sikerült, főleg a négynapos barcelonai tesztelés. Alig várom, hogy ismét az autómba üljek." Räikkönen kétszer szerepelt eddig a dél-amerikai országban, 2001-ben kiesett, míg tavaly csak 12. lett.

David Coulthard Melbourne-ben bizonyult a legjobbnak, Sepangban viszont műszaki hiba miatt már a harmadik körben fel kellett adnia a versenyt. "Fizikailag is rendkívül megerőltető feladat vár ránk Brazíliában. A többi pályától eltérő menetirány miatt testünket más erőhatások érik, a nyakunkat az átlagosnál sokkal jobban megterheli a futam. De felkészültem erre, nem érhet meglepetés. Bízom abban, hogy ezúttal ismét befejezem a futamot, s akkor bármi megtörténhet." A skót klasszis már 1995-ben második volt, majd 1998-ban megismételte a bravúrt. Két évvel ezelőtt győzött, legutóbb pedig harmadik lett.