Vágólapra másolva!
Az Autosport című magazin értesülése szerint a Forma-1-es Sauber-istálló olyannyira elégedetlen a kanadai Jacques Villeneuve teljesítményével, hogy fontolgatja lecserélését a BAR-tesztpilóta Anthony Davidsonra.

Még csak a szezon első versenyén vagyunk túl, de máris inog Villeneuve széke a Saubernél. A kanadai az első melbourne-i időmérőn fel- és levezető körében is kicsúszott, a szeszélyes időjárás miatt mégis a negyedik helyről indulhatott. Ennek dacára nem tudott jó eredményt elérni, csak a 13. helyen futott be csapattársa, Felipe Massa mögött, aki a 18. kockából startolva egészen a 10. pozícióig vágtatott előre.

Ahogy a téli tesztek során, úgy Ausztráliában is egy másodperccel volt lassabb körönként Villeneuve Massánál, ami egyöntető vélemények szerint túl sok egy akkora világsztártól, mint amilyen ő. Az Autosport magazin értesülése szerint elégedetlen a Sauber is, amely kapcsolatba lépett a BAR tesztpilótájával, Anthony Davidsonnal.

A brit tavaly a brackleyiek pénteki tesztelője volt, s többször is remek eredményekkel állt elő. Peter Saubert annyira lenyűgözte teljesítménye, hogy kis híján leigazolta Villeneuve helyére, az üzletből azonban akkor nem lett semmi. Amennyiben azonban a kanadai nem tudja hozni a kétéves szerződésébe foglalt minimális eredményeket, mennie kell, helyére pedig Davidson ülhet.

Az efféle információkat többnyire senki nem szokta megerősíteni, így nem meglepő, hogy a Sauber tagadott mindent. "Nem beszéltünk Davidsonnal, szó sem volt semmiféle tárgyalásról" - így a közlemény, ami lehet igaz, de ugyanúgy hazugság is. "Nem hallottunk róla, hogy Anthonyt megkörnyékezték volna, ez újdonság számunkra" - nyilatkozta a BAR csapatfőnöke, Nick Fry.

Villeneuve a spekulációkra úgy reagált, "mindkét félnek vannak kötelezettségei, azaz nemcsak nekem, hanem a csapatnak is megfelelő teljesítményt kell nyújtania a beállítások és hasonlók terén."