Vágólapra másolva!
A Team Lotus csapata elégedetten nyilatkozott a Maláj Nagydíj után, bár csak Kovalainen látta meg a kockás zászlót.

A sepangi versenyen Heikki Kovalainen kvalifikációs pozíciójából négy helyet előrelépve a 15. lett, míg Jarno Trulli kuplunghiba miatt feladta a versenyt.

"Mindent egybevetve egészen jó kis verseny volt. Mindkét szett gumin nagyszerű volt az egyensúly, és a kerékcsere-taktikánk is jól működött" - mondta Kovalainen a futam után.

"Összességében elégedettek lehetünk, különösen a pénteki szabadedzés után. Most megmutattuk, hogy valóra tudjuk váltani a reményt, amelyet a téli tesztek eredményei szültek bennünk. Nincs más dolgunk, mint folytatni a fejlesztéseket, és nyomást gyakorolni az előttünk lévőkre. Kína remek teszt lesz számunkra, ezért arra kell törekednünk, hogy ott is a mostanihoz hasonló teljesítményt nyújtsunk" - tette hozzá a finn versenyző.

"Sajnos a kuplungom felmondta a szolgálatot. Furcsán kezdődött a versenyem, de sikerült visszajönnöm, utána az első bokszkiállás után az első gumijaim nem működtek jól. Később sikerült leelőznöm Glockot, utána meg tönkrement a kuplungom, ami elég nagy kár, főleg, hogy most akartuk megmutatni, valójában mire is képes az autónk" - nyilatkozta Jarno Trulli.

A csapatfőnök, Tony Fernandes szerint felemás teljesítményt nyújtottak: "Szomorú, hogy Jarno nem tudta befejezni a versenyt, örültem volna, ha mindkét autónk célba ér. Ugyanakkor Heikki fantasztikusan versenyzett, az utolsó körökben nyomás alatt tartotta a Toro Rossókat, és ha kicsit tovább tart a verseny, szerintem meg is előzi őket. A kvalifikáció során sikerült tartania a lépést olyan autókkal, amelyek gyorsabbak nálunk, így a tizenötödik helyet egy nagyon kemény verseny végén szerezte meg. Összességében gratulálok az egész csapatnak!" - fogalmazott Fernandes.

Forrás: Team Lotus