Vágólapra másolva!
Egyre kisebb az esély, hogy a 2007-es világbajnokot jövőre újra a Forma-1-ben láthatjuk.

Az olasz Autosport magazin arról számolt be, hogy Räikkönen lehetséges szponzora, a Katari Nemzeti Bank elvesztette az érdeklődését a 32 éves finn iránt, így a Williams megüresedő versenyzői ülésének a szintén finn Valtteri Bottas lett a legesélyesebb jelöltje. Bottas idén megnyerte a Forma 3-as bajnokságot, a múlt héten pedig tesztelte a Williams autóját Abu-Dzabiban a fiatal versenyzők tesztjén.

A német Forma-1-es tv-közvetítések kommentátora, Christian Danner nem bánná, ha mégsem térne vissza Räikkönen. "Egyszerűen ő már túl volt a legjobb korszakán, amikor kiszállt" - utalt a finn 2009-es visszavonulására Danner.

A svájci kommentátor, az egykor a Forma-1-ben is versenyző Marc Surer egyetért Dannerrel: "Amikor csak Kimire gondolok, mindig elkezdek aggódni a motivációja miatt. A ralizás nem hozta meg számára a remélt sikereket, és akkor most újra megpróbálja a Forma-1-et?"

"Szerintem jól beleillene a Williams elképzeléseibe, mert neki az a mottója, hogy a versenyző vezet, a csapat pedig a technológiával törődik. Csak a középmezőnyben lenne. Inkább látnék egy sikerre éhes, fiatal pilótát azon a helyen" - nyilatkozta Surer a német T-Online-nak.

Räikkönen honfitársa, Mikko Hirvonen (a Ford gyári csapatának első számú pilótája) azt szeretné, ha a 2007-es Forma-1-es világbajnok a rali világában maradna."Két év nem elég, hogy megszerezd a szükséges tapasztalatot - nyilatkozta a jövőre a Citroën csapatához igazolt versenyző, aki idén is második lett a világbajnokságon Loeb mögött. - A szezon utolsó versenye nem sikerült túl jól, de ha maradna, az jót tenne a rali világának."

Räikkönen szokásához híven szűkszavúan kommentálta a jövőjéről szóló pletykákat: "Ami a jövőben történni fog, az még nyitott kérdés" - nyilatkozta a 32 éves pilóta.