Vágólapra másolva!
Egy olasz újság képeket közölt a 2012-es autóról, amit csak február 3-án fognak bemutatni. Több újdonság is van rajta.

Bár a 2012-es, egyelőre 663 belső kódnévvel illetett Ferrarit nyilvánosan csak február 3-án leplezik le, néhányan már vethettek rá egy futó pillantást. Az Autosprint című olasz hetilap kedden az ismert technikai grafikus, Giorgio Piola által készített rajzokat közölt az autóról, amely jelentősen eltér az elődeitől.

A télen a csapatfőnök Stefano Domenicali is elismerte róla, hogy ránézésre nem tetszetős. A lap szerint azért, mert az orrkúpját az új szabályok értelmében sokkal alacsonyabbra kellett építeni a korábbiakhoz képest, így ott, ahol találkozik a vázzal, van egy "púp" (lásd a videót). A végső változaton állítólag már simább lesz az átmenet.

Az Autosprint azt írja, a várhatóan F12 vagy F2012 névre keresztelt Ferrari oldaldobozát a tavalyi McLaren szokatlan formája ihlette, és a maranellói mérnököknek a gyűrődési zónákra vonatkozó szabályokat kihasználva azt is sikerült elérniük, hogy a profilja révén szárnyként viselkedjen, azaz leszorítóerőt állítson elő. Egy másik olasz lap, a Gazzetta dello Sport úgy tudja, az autó oldaldobozai "nagyon hosszúak és keskenyek", és a versenyzők mélyebben ülnek a pilótafülkében.

Idei autójával, az élcsapatok közül utolsóként végre a Ferrari is követni kezdte a modern trendet, és a tolórudas hátsó felfüggesztésről áttért a vonórudasra, amit tavaly még elmulasztott. A motorburkolat hátulján pedig a Red Bull stílusában vágtak egy lyukat, amelyen át a meleg levegő egyenesen hátrafelé, a hátsó vezetőszárny felé áramolhat.

A kipufogókat ettől az évtől kezdve nem lehet a padlólemez alá kivezetni, hanem csak felfelé, a hátsó keréktengely vonala mögé, de a Ferrari állítólag még a kötelezőnél is tovább ment, és megemelte a periszkóp stílusú kipufogót, hogy közvetlenül a szárny irányába terelje a motorból kiáramló gázokat.

A 2012-es Ferrarit a többi új autóhoz hasonlóan február 7-én, Jerezben kezdik el tesztelni, bár zárt ajtók mögött várhatóan már korábban bejáratják.